АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Українців приголомшили новими тарифами на електроенергію: скільки доведеться платити з 1 березня


27-02-2023, 15:00 |
Українців готують до нових ринкових тарифів на електроенергію, які вже можуть бути запроваджені цієї весни. В уряді впевнені, що підвищення тарифів допоможе подолати кризу в енергетиці, яку посилили атаки РФ щодо енергетичних об'єктів України

 

Варто зазначити, що тарифи, що діють, на електроенергію для домогосподарств дійсні до 31 березня цього року. Після чого вони, швидше за все, будуть переглянуті у бік збільшення.

Так, голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, Костянтин Ущаповський повідомив, що уряд розробляє програму, яка дозволить після опалювального сезону повернутись до питання підвищення тарифів на комунальні послуги. А радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко визнав, що розглядається кілька концепцій підвищення тарифів на електроенергію для населення, яке можуть ухвалити вже навесні.

Найрадикальнішим варіантом є встановлення в Україні повністю ринкових цін на енергію. Тобто українцям доведеться платити за кіловат 5-6 гривень, що вчетверо вище за поточну вартість.

Чиновники пропонують поетапне підвищення тарифів, щоби пом’якшити економічні наслідки для споживачів.

Досить переконливий аргумент для проведення перегляду тарифів на світло – масштабні руйнування енергетичних об’єктів російськими ракетами та дронами, які активізувалися з жовтня 2022 року. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, рашисти пошкодили чи зруйнували половину національної енергосистеми. Тому навесні уряд може схвалити рішення щодо підвищення тарифів, оскільки інакше кризу в енергетиці подолати не вдасться.

Щодо березня, то поки ніяких змін немає, точніше уряд не анонсував підвищення тарифів саме у березні. Тому платитимемо, як і раніше. Але з 1 квітня тарифи на світло можуть бути переглянуті.

Наразі для індивідуальних побутових споживачів тариф становить 1,44 гривні за кіловат-годину при споживанні до 250 кіловат та 1,68 гривень – якщо понад 250 кіловат-годин на місяць.

Нагадаємо, раніше ми розповідали,  чи треба платити за доставку газу, якщо трубопровід прокладали за власний кошт.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.