АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Пенсіонерам не по кишені: експерти назвали два овочі, про які багатьом доведеться забути


16-03-2023, 19:00 |

В Україні через війну продовжують рекордно дорожчати овочі, на деякі з них ціни вже просто непідйомні. Експерти розповіли, що буде далі і які овочі можуть стати справжнім дефіцитом.

 

Названо два звичайні овочі, які вже незабаром можуть стати делікатесом.

Йдеться про помідори та цибулю. При цьому дефіцит останньої є в Україні вже сьогодні. Про це економічний експерт, член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін розповів виданню OBOZREVATEL.

“Точно буде ціла низка дефіцитів, наприклад, по овочах. Вже сьогодні є дефіцит цибулі тому, напевно, вона трохи зростатиме в ціні. Щодо помідорів: у нас більше четвертої частини ринку була Туреччина. Що буде далі – досить важко зараз передбачити”,

– сказав Пензін.

Експерт пояснив, що Туреччина обмежила постачання помідорів в Україну, що, у свою чергу, може призвести до дефіциту овочів і зростання ціни на них. Водночас, за словами Пендзіна, не можна сказати, що це станеться незабаром. Польща може замінити основного постачальника.

“Я б не був настільки зараз впевнений, що ось із завтрашнього дня помідори зростуть у ціні. Але не підуть вони так, але чітко треба розуміти, що ми робитимемо орієнтацію на імпорт. У нас основні парникові господарства в Україні були у Запорізькій області” (12-13%) та на Херсонщині (14%). Просто треба розуміти, що там не так усе просто буде, тому що навіть якщо буде швидка деокупація, там будуть питання безпеки дуже серйозні, там все знищено”,

– підсумував фахівець.

Цибуля подорожчає ще на 30%

Що стосується подальшого зростання ціни на цибулю, то аналітик «Українського клубу аграрного бізнесу» Максим Гопка повідомив, що вартість зростає навіть незважаючи на те, що її імпорт у лютому зріс у 2,5 рази порівняно із січнем.

«Зараз цибуля коштує від 52 до 58 грн/кг. Тому я думаю десь ще на 30% зростання цін на цю продукцію буде на початок травня точно»,

— повідомив Гопка.

Він пояснив, що наприкінці весни попит на ринку зменшуватиметься. Адже цибуля вже зростатиме на присадибних ділянках. Відповідно це вплине на ціну.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому в Україні зростають ціни на цибулю.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.