АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Уряд готує зміни для військовозобов’язаних: мобілізація проходитиме по-новому


22-11-2023, 13:00 |

В Україні хочуть змінити правила для військовозобов'язаних*. Одне із завдань законопроекту - мобілізувати лише тих, хто хоче служити і має хороше здоров'я.  

 

А тих, хто не хоче або не може служити (за релігійними або іншими переконаннями), мають намір залучати до роботи в економіці.

Що хочуть змінити?

  • Військовозобов’язаних, які офіційно не працюють і не мобілізовані до армії, хочуть залучати до відновлення постраждалої інфраструктури.

  • Мобілізувати хочуть лише військовозобов’язаних, які письмово погодяться захищати Батьківщину і мають відповідні морально-вольові риси.

  • Військовозобов’язаних, які мають відстрочку або бронювання, зможуть мобілізувати. Це стосується лише тих, які два роки і більше працювали в держорганах на посадах, які передбачали використання зброї.

  • Військовозобов’язаним під час воєнного стану дозволять змінювати місце проживання, проте необхідно буде протягом трьох днів сповістити про це ТЦК (військкомат).

  • Граничний вік перебування на військовій службі в умовах воєнного стану хочуть продовжити на 5 років. Тобто за власним бажанням і якщо дозволяє здоров’я, військовослужбовці зможуть служити далі.

  • Призовники і військовозобов’язані зможуть на 7 днів залишати місце проживання і не повідомляти про це ТЦК.

*Законопроект №10209 зареєстровано у Верховній Раді 3 листопада 2023 року.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.