АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Українських водіїв почали активно штрафувати за номерні знаки: попастися може кожен


11-12-2023, 15:00 |

У зимовий час, коли на дорогах ожеледиця, сніг, сльота, водіям потрібно бути вкрай обережними, оскільки зростає кількість аварій. Але отримати штраф у зимовий час можна ще й за порушення, яке багато автолюбителів взагалі таким не вважають.

І мова про номерні знаки. За відсутності законних підстав для зупинення автомобіля, правоохоронці почали зупиняти водіїв за брудні номерні знаки.

А взимку при таненні снігу, використанні спеціальних сумішей для боротьби з ожеледицею в такій ситуації може опинитися кожен.

Раніше ми розповідали, що водіїв карають за непоінформованість. Зазначимо, що за подібне порушення штрафи значно зросли. І якщо порушення вчинено вперше, то на водія передбачено накладення штрафу у розмірі 1190 грн (ч.1 ст.121-3 КУпАП).


Про це стало відомо завдяки нагадуванню спільноти юристів “Дорожній адвокат”.

Як зазначають юристи, водію заборонено керувати транспортним засобом, якщо номерний знак є брудним, це не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів (2.9.в ПДР).

Причому накласти штраф можуть навіть, якщо на номерних знаках не читається лише один символ, інші ж добре видно.

Але важливо зазначити, що для накладення штрафу, згідно з чинним законом, номерний знак повинен не читатися саме з відстані 20 метрів. А це означає, що підставою для накладення штрафу може бути тільки зроблена інспектором фото-, відеофіксація номерних знаків на відстані 20 метрів, на якій не буде видно номерних знаків.

Не варто забувати і про проведення спеціальних вимірів, а не просто на око.

Якщо вас зупинили, то юристи рекомендують відразу видалити забруднення з номерних знаків, протерти їх. І потім попросити інспекторів показати вам фото-, відеодокази, на яких зафіксовано здійснення руху вашого автомобіля з номерами, що не читаються на відстані 20 метрів.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.