АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Нацперелік: як безкоштовно отримати ліки


26-12-2023, 11:00 |

Ми вже неодноразово писали про те, як отримати безкоштовно або з невеликою доплатою ліки за програмою «Доступні ліки». Але є ще одна можливість отримати безкоштовні ліки з Нацпереліку.

 

Національний перелік основних лікарських засобів містить 783 препарати з доведеною ефективністю, які застосовуються в лікуванні серцево-судинних захворювань, хвороб органів дихання, інфекційних захворювань, хвороб кістково-м’язової системи, хронічних захворювань нирок та інших.

Вони закуповуються медустановами коштом державного та місцевих бюджетів. І користуватися ними може будь-який пацієнт при отриманні як екстреної, так і первинної медичної допомоги. Для пацієнтів у стаціонарі ліки з Нацпереліку мають надаватися безкоштовно на весь період лікування, уточнюють в Міністерстві охорони здоров’я.

Перелік безкоштовних ліків є на сайті https://likicontrol.com.ua/ національний-перелік . Ця інформація також має розміщуватися на інформаційних стендах лікарні, на сайтах регіональних департаментів охорони здоров’я.


Крім того, у різних населених пунктах є місцеві програми забезпечення пацієнтів ліками (дізнатися про це можна у свого лікаря). При цьому місцеві органи влади можуть закуповувати препарати поза Нацпереліком, якщо у бюджеті на це є гроші.

ВАЖЛИВО! Якщо у лікарні відмовляють у безкоштовних ліках з Нацпереліку, можна звернутися зі скаргою до головного лікаря або до керівництва місцевого департаменту охорони здоров’я.

*Національний перелік основних лікарських засобів затверджено постановою Кабміну № 333 від 25 березня 2009 року (у редакції від 26.08.2023 р.).


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.