АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Несподіваний поворот для всіх водіїв: в Україні змінили одне з важливих правил дорожнього руху


14-04-2024, 11:00 |

Кожен водій повинен знати Правила дорожнього руху та дотримуватися їх на автошляхах. Буквально за два тижні, з 1 травня, в Україні почне діяти нова норма. Що потрібно знати водіям.

 

Так, з 1 травня в Україні залишається дійсною норма про те, що за межами населених пунктів водії мають включати денні ходові вогні та інші освітлювальні прилади на своїх транспортних засобах.

Раніше ми розповідали, що потрібно знати власникам земельних паїв про приватизацію.

Ще буквально минулого року ця норма обмежувалася часом з жовтня до травня, а з 1 травня і до кінця вересня водії могли пересуватися поза населеними пунктами без включених денних ходових вогнів.

Але тепер водії мають їздити з денними вогнями увесь рік, незалежно від погоди та часу дня чи року. Про це йдеться у пункті 9.8 ПДР.

Якщо на автомобілі немає денних ходових вогнів, водії повинні включати ближнє світло фар. Така вимога застосовується для всіх транспортних засобів і навіть двоколісних.


Якщо транспорт рухається в умовах недостатньої видимості, то водії можуть скористатися далеким світлом фар або додатково включити протитуманні фари. Але майте на увазі, що таке освітлення не повинно заважати іншим учасникам руху на автодорозі.

Нову норму, а точніше зміни, ухвалив Кабінет міністрів ще 20 жовтня 2023 року. Як результат – скасовано часові рамки.

Тому з 1 травня для водіїв нічого не змінюється, ходові вогні за межами сіл та міст мають бути включені цілий рік, якщо у транспортному засобі їх немає, то дозволяється вмикати ближнє світло фар.

Що дає таке нововведення

Як пояснили у Патрульній поліції, ця практика добре себе зарекомендувала у країнах Євросоюзу, де ходові вогні включають постійно. Згідно зі статистикою, ця норма значно зменшує кількість аварій на дорогах у світлий час доби.

За даними Європейського дослідницького інституту безпеки дорожнього руху, кількість аварій зменшилась на 10-15%. Саме цього хочуть досягти і в Україні. Тобто включення денного світла увесь рік допоможе скоротити кількість ДТП.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.