АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Україні з’явилися нові гроші: у чому особливість монети, випущеної Нацбанком


15-04-2024, 13:00 |

У НБУ презентували нову монету номіналом 5 гривень, присвячену ЗСУ. Розповідаємо в цьому матеріалі, який вигляд має нова "п'ятірочка" і в чому її особливість.

 

В Україні з’явилася пам’ятна монета “Українська бавовна. Нептун” із серії “Збройні Сили України”, присвяченої зброї, за допомогою якої захисники обороняють нашу країну.

На аверсі монети зображено колишній флагман російського флоту крейсер “Москва” з пробоїною в корпусі, який був знищений протикорабельними ракетами “Нептун”. На реверсі відбиток берегового ракетного комплексу “Нептун”, що випускає ракету.

 

Для українців “Нептун” символізує стійкість і силу зброярів та військових.

“Наші військові українськими ракетами “Нептун” потопили “гордість і велич” Кремля – ракетний крейсер “Москва”, продемонструвавши в такий спосіб усьому світові та нам самим міць української армії й української зброї”,

– пише пресслужба НБУ.

Монету презентував заступник глави НБУ Олексій Шабан на урочистій церемонії, присвяченій Дню працівника ОПК України, що проходила в Печерському ландшафтному парку “Співоче поле” в Києві.

“Нібито “невразливий” флагман російського флоту ми символічно стилізували під дитячий паперовий кораблик, що особливо підкреслює міф росіян про їхню велич. На рубці корабля зображено абрис зруйнованих кремлівської вежі та стіни, що символізує крах імперських амбіцій Росії”,

– заявив Шабан.

Пам’ятна монета вийшла тиражем 75 тисяч штук, придбати її можна буде з 18 квітня в інтернет-магазині нумізматичної продукції Нацбанку. За одну таку монету поціновувачам доведеться викласти 121 гривню.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.