АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 "Буданов і чарівне жабеня": відома художниця Гапчинська зобразила на картині очільника ГУР


6-08-2024, 15:00 |

Євгенія Гапчинська розповіла про свою картину.

 

Євгенія Гапчинська намалювала картину "Буданов і чарівне жабеня". Художниця, яка тривалий час не могла малювати, розповіла про створення нової картини, яку уже встигла продати за 6 тисяч доларів. 

Про це йдеться у матеріалі кореспондентки ТСН Ірини Кондрачук.

Художниця Євгенія Гапчинська визнає - був період, коли усе зупинилося. І вона не могла, не хотіла писати. Вона показала ТСН особливу для себе картину: стомлені очі, брудні нігті, перебинтована почорніла рука - так вона бачила свій світ після поранення чоловіка.

На фронт він пішов у перші дні повномасштабного вторгнення - у листопаді минулого року потрапив під мінометний обстріл. Його руку, каже Євгенія, медики збирали по шматках. 

 

"Не знала просто як спати, не те, що працювати", -

каже художниця. 

Знову взятися до пензля її змусили діти. І прохали написати портрет Буданова. 

"Це улюбленець усієї нашої родини. Тут мало кольорів. Мало деталей. Але є ця чарівна посмішка. Славнозвісна, яка всім нам подобається",

- каже Євгенія Гапчинська. 

А поруч вже відома на всю країну - танцююча жаба. Сама Євгенія ніколи не була у кабінеті Буданова. Образ писала з одного з інтерв'ю. Робила стопкадри і розлядала деталі. Так поруч з генералом з'явилися жаба.

Звідси й назва: "Буданов і чарівне жабеня". Ці слова авторка нанесла на полотно одразу, коли закінчила картину. Але вже за кілька годин вирішила змінити. 

"Витирала, витирала розчинником. А вона не витирається. Іноді, щоб фарба висохла потрібен тиждень. А тут, каже художниця, схопилася намертво майже одразу",

- каже вона.

Джерело


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.