АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ЄС нагадав Болгарії про боротьбу з дискримінацією після ухвалення закону про "гей-пропаганду"


9-08-2024, 15:00 |

Європейська комісія на тлі ухвалення в Болгарії законопроєкту про заборону "гей-пропаганди" у школах нагадала, що ЄС виступає за протидію дискримінації.

 

Про це на брифінгу в Брюсселі в четвер, 8 серпня, сказала речниця Єврокомісії Аніта Гіппер, повідомляє "Європейська правда".

Гіппер зазначила, що Єврокомісія не може коментувати ухвалений у Болгарії законопроєкт про "гей-пропаганду", бо він усе ще перебуває на розгляді.

"Але дозвольте мені нагадати вам позицію комісії, яка полягає в тому, що ми залишаємося непохитними у своїх зобов'язаннях та прихильності до подолання дискримінації, нерівності та викликів, з якими стикаються ЛГБТК+ особи", – додала вона.

Представниця Єврокомісії відмовилась говорити, чи матиме ухвалення закону про "гей-пропаганду" наслідки для Болгарії.

Напередодні болгарський парламент схвалив законопроєкт, внесений проросійською партією "Відродження", який забороняє "пропаганду, популяризацію та заохочення" будь-чого, пов'язаного з ЛГБТК+ спільнотою, в системі освіти.

Рішення парламенту Болгарії різко розкритикували правозахисні та ЛГБТ-організації.

Нагадаємо, що раніше подібний закон про "захист сімейних цінностей" та протидію "ЛГБТ-пропаганді" ухвалили в першому читанні в парламенті Грузії.

У ЄС схожу боротьбу з "ЛГБТ-пропагандою" оголосив також глава угорського уряду Віктор Орбан, через що у нього виник гострий конфлікт із Брюсселем. 

Джерело


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.