АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Кудрицького спробують звільнити з посади голови "Укренерго" ввечері понеділка – нардеп


2-09-2024, 19:00 |

Голову "Укренерго" Володимира Кудрицького спробують звільнити з посади ввечері понеділка 2 вересня.

 

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Сьогодні на вечір планують переломити наглядову раду і звільнити голову "Укренерго" Володимира Кудрицького",

- заявив він.

Раніше, представники міжнародних фінансових організацій закликали призупинити можливе звільнення Кудрицького до формування наглядової ради "Укренерго".

За даними ЕП, 30 серпня стало відомо, що керівник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький найближчим часом може бути звільнений з посади.

Економічна правда

Представники міжнародних фінансових організацій стурбовані можливим звільненням Володимира Кудрицького і закликають призупинити важливі управлінські рішення до формування наглядової ради "Укренерго".

Про це йдеться у відповідному листі до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, який є у розпорядженні ЕП.

"У нинішній надзвичайно складній ситуації, коли безперервність роботи "Укренерго" є вкрай важливою для безпеки України та підготовки до зими, будь-які зміни у вищому керівництві компанії повинні бути ретельно обдуманими й добре підготовленими",

- йдеться у листі.

Так, міжнародні представники стурбовані затримкою у призначенні сьомого незалежного члена наглядової ради "Укренерго", яке затягується.

Вони підкреслюють, що незалежна наглядова рада є ключовою умовою для фінансування "Укренерго" з боку ЄС та інших міжнародних донорів. Автори листа просять, щоб рішення щодо зміни голови правління "Укренерго" враховувало думки укомплектованої ради. 

Тому, вони наголошують, що вкрай важливо, щоб всі управлінські рішення були призупинені до моменту відбору незалежного сьомого члена наглядової ради енергокомпанії.

Під листом підписалися посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, виконавчий директор з питань України та Молдови ЄБРР Арвід Тюркнер, регіональний директор у справах Європи Міжнародної фінансової корпорації Інес Роша та бізнес-омбудсмен ради бізнес-омбудсмена Роман Ващук.

Економічна правда

Європейсько-українське енергетичне агентство (ЄУЕА) закликало наглядову раду НЕК "Укренерго" та президента Зеленського не поспішати із звільненням Володимира Кудрицького з посади очільника "Укренерго".

Відповідна заява є у розпорядженні ЕП.

"ЄУЕА є профільною асоціацією, яка об’єднує іноземних та українських інвесторів у відновлювану енергетику та суміжні галузі, які побудували більше 3 ГВт енергогенеруючих потужностей в Україні.

Наша Асоціація має багаторічний позитивний досвід співпраці з поточною командою НЕК "Укренерго", зокрема з паном Кудрицьким під час його перебування на посадах заступника директора з інвестицій, першого заступника голови правління, в.о. голови правління та голови правління компанії",

- йдеться у заяві.

У агентстві наголошують, що за час керування Кудрицького, "Укренерго" вдалось побудувати прозору модель управління та налагодити звʼязки із західними партнерами.

Там також зазначили, що звільнення Кудрицького до моменту закінчення його контракту без комунікацій із міжнародними партнерами та суспільством негативно вплине на інвестиційний клімат країни у той час, коли енергетична система потребує значних інвестицій.

У ЄУЕА закликали дотримуватись принципу корпоративного управління НЕК "Укренерго" та провести аналіз ефективності та прозорості роботи компанії.

Економічна правда


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.