АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 У США побоюються, що Європа припинить давати гроші Україні


3-08-2022, 17:00 |

У США побоюються, що через бюрократичні канікули та енергетичну кризу в Європі, Вашингтону доведеться тягнути і військову, і фінансову допомогу Україні.

Західні ЗМІ закликають Євросоюз не допустити дефолту України. Зокрема, американське видання Washington Post, стверджує, що традиційна серпнева "ділова пауза" може стати причиною зупинення фінансової допомоги Україна.

У публікації зазначається, що під час канікул європейської бюрократії у Брюсселі ділова активність, як правило, завмирає, але оскільки ЄС зобов'язався підтримувати економіку України на плаву під час війни, не можна допускати, щоб "бюрократична та політична дисфункція заважала" цьому.

"Державні фінанси України б'ють на сполох, оскільки вартість війни зростає, а бойові дії заважають Києву підтримувати нормальну торгівлю. Минулого тижня Україна була змушена девальвувати свою валюту на 25% по відношенню до долара; йому довелося просити в іноземних кредиторів більше часу для погашення боргу". Енергетична компанія «Нафтогаз», яка контролюється державою, вже втратила одну з них. Це викликало чутки про стан державних фінансів країни.,

- йдеться у публікації.

Американське видання наголошує, що гарантією відсутності проблем з фінансуванням для України мав стати пакет підтримки у розмірі близько 18 мільярдів євро, з яких ЄС повинен був надати 9 мільярдів. Однак, на даний момент Європа виплатила лише малу частку обіцяного.

"Дефіцит перебуває у підвішеному стані, тому що Брюсселю та національним урядам ЄС ще доведеться вирішити, як він фінансуватиметься. Затримка не тільки ризикує посилити і без того складну ситуацію для України, а й суперечить негласній угоді між Європою та США, за якою американці поставлять. велику частину важких озброєнь, а європейці подбають про фінансову допомогу. ЄС не може очікувати, що Вашингтон зробить важку роботу в обох випадках",

- Наголошує WP.

І на думку автора публікації, літні канікули, коли "Брюссель зазвичай йде в сплячий режим", не повинні служити "виправданням для бездіяльності". Видання наводить дані досліджень Fitch Ratings, згідно з якими щомісячний дефіцит України становить близько 4 мільярдів доларів і до кінця року він може вилитися в дефолт для України.

Мало того, на думку The Washington Post, фінансова допомога Україні з ЄС не повинна призупинятися навіть на тлі енергетичної кризи у Європі.

"У Брюсселя може бути свій набір проблем, але це не означає, що він має відмовитися від України. Його авторитет на світовій арені залежить від виконання. Якщо Європа налаштована на бізнес, вона має робити фінансовий внесок у воєнні дії. Якщо Україна програє економічну війну". , вона програє і військову. Війни рідко, якщо взагалі коли-небудь, можна виграти дешево. Битва за Україну не виняток",

- робить висновок автор статті.

Нагадаємо, що за словами радника президента України Володимира Зеленського з питань економіки Олега Устенка, еЯкщо західні партнери не збільшать фінансову допомогу, на Україну чекає економічна катастрофа.

Раніше ми розповідали про те, які країни за фактом виявилися справді друзями України і чия допомога не розходиться з обіцянками, а також про те, що згідно зі звітом НБУ, міжнародна допомога надається у 4 рази менше за заявлену. А за оцінками Держдепу, військові витрати України сягають 5-6 млрд доларів на місяць.

ЮЛІЯ ШВИТКІНА


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.