АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Скандальний звіт Amnesty International про ЗСУ перевірять незалежні експерти


16-08-2022, 17:00 |

Планується вивчити владні рішення всередині колективу та динаміку в основі його організаційної культури.

 

Скандальний звіт Міжнародної правозахисної організації Amnesty International, у якому Збройні сили України звинувачено у порушенні законів війни, перевірять міжнародні незалежні експерти.

Йдеться про перевірку процесів та рішень, що передують публікації прес-релізу, проведених досліджень, процесу підготовки матеріалу, а також про юридичний та політичний аналіз звіту. Крім того, планується вивчити владні рішення всередині колективу та динаміку в основі його організаційної культури.

"Ми хочемо зрозуміти, що саме пішло не так і чому, щоб отримати уроки і покращити нашу роботу в галузі прав людини",

- кажуть в AI.

В організації шкодують, що прес-реліз, присвячений дослідженню, оприлюднили без достатнього контексту.

"У ньому не було приділено належної уваги російській агресії з порушенням міжнародного права та численним військовим злочинам, скоєним російськими військовими та задокументованим Amnesty International",

- вважають правозахисники.

"Висновки не були передані з тією делікатністю та точністю, яку слід очікувати від Amnesty. Це також стосується подальшого спілкування та реакції Міжнародного секретаріату на критику громадськості, - заявили в AI. - Ми засуджуємо інструменталізацію прес-релізу російською владою",

- додали там.

Звіт Amnesty International про Україну було опубліковано 4 серпня. У ньому стверджувалося, що ЗС України в порушення гуманітарного права і законів війни створюють бази в житлових районах, у тому числі в школах і лікарнях, наражаючи тим самим на небезпеку цивільних.

Публікація AI викликала дуже негативну реакцію в Україні та не тільки. Президент України Володимир Зеленський звинуватив організацію у "аморальній вибірковості". Глава українського офісу Amnesty Оксана Покальчук на знак протесту пішла у відставку. Співзасновник шведського відділення AI Пер Вестберг оголосив про звільнення, а фінська філія Amnesty повідомила, що втратила близько 400 донорів.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.