АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Вибух і обвал на Кримському мосту: що відомо на цей момент


8-10-2022, 13:00 |

Сьогодні зранку, 8 жовтня, на Кримському мосту пролунав потужний вибух, який спровокував масштабну пожежу та руйнування. Серед жителів окупованого півострова паніка, а російська влада тим часом почала шукати причетних.

Усі подробиці про вибух на Кримському мосту - в матеріалі РБК-Україна.

 

Версія Росії

"Сьогодні о 6:07 на автомобільній частині Кримського мосту з боку Таманського півострова стався підрив вантажного автомобіля, що спричинив спалах семи паливних цистерн залізничного складу, що прямував у напрямку Кримського півострова",

- повідомили в "Національному антитерористичному комітеті".

Також НАК заявив, що через деякий час у моста обвалились ще й два автомобільні прольоти, однак арка над судноплавною частиною не пошкоджена.

Російський пропагандист Володимир Соловйов оприлюднив відео на якому продемонстрований можливий момент вибуху на Кримському мосту.

На кадрах можна побачити нібито вибух вантажівки, внаслідок чого пожежа перекинулась на цистерни.

Прогноз щодо ремонту, черги на АЗС й паніка

Кримська окупаційна "влада" заявила про організацію сухопутного коридору через окуповані території України, а прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що наразі неможливо дати прогнози щодо термінів відновлення Кримського мосту.

Тим часом в окупованому Криму містяни масово вирушили за пальним, втім "влада" запевняє у тому, що усі заправки наразі працюють у штатному режимі.

Так зване "Міністерство промислової політики Криму" заявило про обмеження на продажі товарів в продуктових магазинах - 3 кілограми в одні руки. Пізніше представник окупаційної влади Олег Крючков заперечив цю інформацію й традиційно запевнив, у тому, що "паніки нєт".

При цьому "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв запевняє, що запасу пального вистачить на 40 діб, а продуктів вистачає. Але в місті все ж вводять обмежений продаж продуктів, а бензин у каністри наливати не будуть.

Реакція України

За словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, усе незаконне, що принесла окупаційна влада Росії до Криму - повинно бути зруйновано, вкрадене - повернуто Україні, а російське - вигнане.

"Ракетний крейсер "Москва" та Керченський міст - два сумнозвісні символи російської влади в українському Криму - зруйновані. Що на черзі, росіяни?"- пише пресслужба Міністерства оборони України.

Спецоперація СБУ?

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у правоохоронних органах, підрив Кримського мосту може бути спецоперацією СБУ.

В держоргані наразі офіційно не коментують свою причетність до цих подій, втім натякають на це.

Останні оновлення:

"Те, що вони не зможуть використовувати чергову транспортну артерію, а зокрема, і залізничний маршрут, нас цілком влаштовує",

- відзначила Гуменюк.



Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.