АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Наслідки масованого ракетного удару по містах та областях України.


10-10-2022, 15:00 |

Ракетний удар готувався майже два дні, і за цей час ядерна риторика представників РФ значно вщухла. Масовані прильоти завдали великої шкоди інфраструктурі України та забрали життя наших громадян. За словами джерела у Міненергетиці, ситуація дуже серйозна, може виникнути дефіцит потужності 1 гігават, через що в піковий годинник увечері можуть бути віялові відключення, передає Телеграм

 

Що відомо зараз.

У бік України Росія направила весь різношерстий ракетний арсенал – запуски відбувалися зі стратегічної авіації Ту-22М3 та Ту-95МС, а також з акваторії Чорного моря. Були задіяні ракети Х-22, Х-101, Калібри, а також застосовувалися БПЛА Shahed-136. Усього понад 80 рокет, 12 дронів-камікадзе. Результати роботи ППО – збито 45 ракет, знищено 9 із 12 “шахідів”.

У Києві вражені ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та Трипільська ТЕЦ. У Дніпрі – Придніпровська ТЕЦ. У Львові удари знищили дві електростанції. Влучення повністю знеструмили 3 області – Полтавську, Сумську, Харківську. Загалом зафіксовано влучення з критичної інфраструктури у 8 областях України. Відомо про 8 загиблих, понад 30 поранених. Окрім об'єктів критичної інфраструктури, прильоти були по цивільних об'єктах, поряд із житловими будинками.

Після скасування повітряної тривоги, яка тривала близько 5 годин, президент РФ виступив перед Радою безпеки, де по суті прозвітував про те, що по Україні було завдано масованого ракетного удару "високотковою зброєю по об'єктах енергетики, військового управління та зв'язку України". Примітно, що “за пропозицією Міноборони та за планом Генштабу”, а не за його особистим, наприклад, наказом. Цікаво й те, що Путін змістив акцент із вибуху на Кримському мості, розповівши про скоєні три теракти щодо Курської АЕС, де було підірвано лінії електропередачі. Щоправда, востаннє в новинах ця АЕС згадувалась місяць тому. І лише зараз вирішили відповісти? Також Путін повідомив, що Україна намагалася підірвати газовий турецький потік. Нібито вже є всі докази та знайдені винуватці. Чому їх досі не транслюють усіма телеканалами, питання, звичайно, недоречне.

Зазначу, що ракетний удар готувався майже два дні, і за цей час ядерна риторика представників РФ значно вщухла. Масовані прильоти завдали великої шкоди інфраструктурі України та забрали життя наших громадян. За словами джерела у Міненергетиці, ситуація дуже серйозна, може виникнути дефіцит потужності 1 гігават, через що в піковий годинник увечері можуть бути віялові відключення.

Однак також ці удари мали на меті погасити внутрішній запит російської публіки, яка жадала крові та помсти після вибуху на Кримському мосту, змістити акценти з відсутності успіхів військових, показати силу. Більшою мірою це вдалося. Проте нагадаю, що головні події розвиваються на фронті.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.