АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Не забороняє УПЦ МП. У Раді роз'яснили законопроєкт щодо церков


10-12-2022, 15:00 |

Законопроєкт щодо церков, підтриманий Комітетом з питань гуманітарної та інформаційної політики 9 грудня, не передбачає заборону УПЦ МП.

 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook "слуги народу" Микити Потураєва.

Парламентар зазначив, що у мережі нині "розповсюджується дезінформація, жертвами якої стали як звичайні громадяни, так і народні депутати".

"Наш Комітет схвалив закон про заборону так званої російської, так званої православної, так званої церкви (РПЦ)",

- роз'яснив Потураєв. - Соціальними мережами та месенджерами розповсюджується дезинформація про те, що Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України сьогодні, начебто, прийняв рішення про заборону Української Православної Церкви (УПЦ).

Жертвами цієї дезинформації, нажаль, стають як звичайні громадяни, так і народні депутати України.
Наголошую, що сьогодні наш комітет схвалив закон про заборону так званої російської, так званої православної, так званої церкви (рпц).
Жодної української Церкви, або релігійної організації, яка не підпорядковується будь-якій релігійній організації держави-терориста і агресора, це не стосується.
На глибоке переконання більшості членів комітету, сьогодні в Україні і немає Церкви або релігійної організації, яка була б частиною релігійних інституцій держави-окупанта і вбивці, або керувалася б звідти - тобто таких просто не існує.
Ми впевнені, що будь-яка українська Церква або релігійна організація з легкістю підтвердить цей факт відповідними офіційними документами.
Ми також переконані, що виявлення Службою безпеки України під час обшуків у певних релігійних закладах і установах численних зразків підривних та антиукраїнських матеріалів ні у якому разі не свідчить про зрадництво, або колабораціонізм з боку цих релігійних інституцій.
Ми сподіваємось, що відповідальні співробітники та служителі цих інституцій просто не встигли своєчасно ознайомитись з змістом цієї пропаганди «русского міра», та передати контрольні зразки у СБУ, а зайві примірники - у пункти прийому вторинної сировини з подальшою переробкою на користь ЗСУ.
Ми закликаємо громадян та народних депутатів України не розповсюджувати неправдиву інформацію про заборону УПЦ, чи будь-якої іншої релігійної організації.
З іншого боку, ми радимо тим громадянам і народним депутатам України, які вважають - разом з воєнними злочинцями і терористами путіним, гундяєвим та пєсковим, УПЦ невід’ємною частиною рпц, а отже вважають заборону рпц одночасною забороною УПЦ, добровільно оформити у СБУ явку з повинною.
Чистосердечне зізнання пом’якшує покарання. Навіть у разі державної зради.
Або особистої дурості та невігластва.
Останні навіть злочином не є.
Хоча до СБУ я б радив сходити і у такому випадку.
Може хоч якусь «справку» дадуть - щоб інші вже не турбувалися.


До слова, раніше нардеп Ярослав Железняк розповів, що Комітет з гуманітарної та інформаційної політики рекомендував ухвалити законопроєкт, який забороняє діяльність Московського патріархату в Україні.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.