АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Недобрий ранок та запуск 76 ракет: новий масштабний обстріл України 16 грудня (оновлюється)


16-12-2022, 11:00 |

П'ятничний ранок 16 грудня в Україні розпочався з масштабної повітряної тривоги та звуків вибухів.

 Так, голова Миколаївської ОВ Віталій Кім повідомив, що очікують на атаку приблизно 60 ракетами, і що також вже випустили територією України 2 «Калібра».

 

Пізніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що по Україні Росія випустила 76 ракет, 72 з яких - крилаті (Х-101, "Калібр", Х-22), 4 - керовані (Х-59/Х-31П). 60 ракет вдалося збити.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що через загрози ракетних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури, енергетики почали застосовувати відключення енергопостачання. За його словами, це допоможе уникнути масштабних пошкоджень у разі влучення ракет.

 

Весь електротранспорт, включаючи метро, ​​зупинився в Дніпрі.

Світло також превентивно відключали у Черкаській, Дніпропетровській, Сумській та Кіровоградській областях.

Звуки вибухів чули у Києві та Київській, Харківській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій областях. Здебільшого спрацювали системи ППО.

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що у місті є влучення. Внаслідок прильоту ракети до житлового будинку та руйнування під'їзду загинули двоє людей, а 6 отримали поранення, серед них троє дітей.

 

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи у Деснянському районі, усі служби вже виїхали на місце. Також звуки вибухів у Дніпровському та Голосіївському районах. Пізніше з'явилася інформація, що у Деснянському районі частково зникло світло. У низці районів столиці зникло опалення та водопостачання. У ДПЕК повідомили про початку екстрених відключень світла через обстріли.

Також Кличко повідомив про повній зупинці метро у Києві - Вперше за війну.

Недобрий ранок та запуск 76 ракет: новий масштабний обстріл України 16 грудня (оновлюється) - фото 4

А на Одещині губернатор Максим Марченко закликав мешканців регіону не коментувати відключення світла, щоб не допомагати росіянам планувати нові удари.

Повідомляється, що по Харківської області завдано кількох ударів по об'єктах критичної інфраструктури. Мер Харкова Ігор Терехов попередив, що можуть бути проблеми із електропостачанням. Станом на 9:20 з'явилася інформація про знеструмлення міста. Загалом по області вдарили десятьма ракетами, перебої зі світлом спостерігаються у всьому регіоні. Люди не постраждали.

Після обстрілів світло повністю зникло в Полтаві.

За Запоріжжям зафіксовано велику кількість ракетних ударів. Голова Запорізької ОВ Олександр Старух повідомив, що станом до 10 ранку було відомо про півтора десятки прильотів російських ракет. Наслідки атаки уточнюються, працюють усі відповідні служби. Громадяни закликали приготуватися до можливих тимчасових обмежень на час відновлення пошкодженої інфраструктури.

Цілком без світла залишився Кременчук. Місцевих жителів попередили, що через тимчасову відсутність електропостачання по області не працює міська система опалення, та закликали обов'язково закрити усі вікна та провести всі можливі заходи для збереження тепла у приміщеннях.

В "Укрзалізниці" повідомили:

"Через пошкодження енергетичної інфраструктури ряд залізничних ділянок у Харківській, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлено. Зараз пасажирські електропоїзди у цих регіонах рухатимуться під резервними тепловозами".

В Офісі президента повідомили, що екстрені аварійні відключення світла через прильоти запровадили по всій країні.

Військовий експерт Михайло Жирохов роз'яснив, чому, здійснюючи обстріл, росіяни запускають не всі ракети відразу, а роблять це кількома хвилями.

"Вони працюють трьома хвилями. Перша – виявляє наше ППО, друга – працює за ППО, третя – вражає об'єкти критичної інфраструктури. Вони концентруються, щоб зробити блекаут у Київській області, додатково – у Харківській та Полтавській",

- сказав Жирохов.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.