АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Зігрійся душею у бібліотеці ім. І. Франка


23-12-2022, 19:00 |

Дуже багато людей сьогодні потребують допомоги, не лише матеріальної, психологічної, а й духовної, емоційної. Багатьом, особливо переселенцям із зони бойових дій, потрібно буквально відійти від війни, зігрітися душею.

  Для цього у нас у місті зараз працює безліч організацій, які здійснюють різні види допомоги, існує безліч проектів, а у Центральній міській бібліотеці ім. І. Франка успішно реалізується творчий проект «Співзвуччя».

 Проект був задуманий талановитими одеситами давно, а сьогодні набув особливої актуальності та популярності, адже він дозволяє об'єднати в одному залі, в рамках одного заходу і художників, і поетів, і музикантів, і майстрів народної творчості. І відвідувачі, які прийшли до бібліотеки, можуть на кілька годин із головою поринути у світ мистецтв, зустрітися з найяскравішими та найталановитішими представниками творчої Одеси.

 Ось і сьогодні у нас у читальній залі, на проекті «Співзвуччя», як завжди, було багатолюдно. Тих, хто зібрався, тепло вітав директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради Олександр Тиховський, який, до речі, сказав, що з дитинства був читачем бібліотеки Франка і зараз із задоволенням відмічає, як вона розвивається. Він також наголосив на особливій важливості розвитку культури та культурних проектів у сучасному суспільстві, пригадав відомі слова Уінстона Черчілля про те, що й перемога не потрібна, якщо не розвивається культура та ще раз нагадав, що бібліотеки сьогодні є культурним фронтом нашої країни.

 Перед присутніми також виступила депутат Одеської районної ради Антоніна Наконечна, заступник голови Обласної ради миру Володимир Павліченко.

 Свої вірші читав голова правління Одеської регіональної організації НСЖУ, заслужений журналіст України, член НСПУ Юрій Работин.

 Звучали власні пісні у виконанні керівника творчого колективу «Одеські зірки» Віолетти Медведєвої, для дітей було проведено майстер-клас із виготовлення іграшкових Санта Клаусів.

 Як зазначила одна з організаторів проекту член Національної спілки художників України Галина Лекарєва-Нікітіна, подібний творчий десант сьогодні має «висаджуватися» у різних місцях міста, а в бібліотеці знайти своє постійне місце проживання, бо це дуже цікаво і дуже потрібно людям!

     

 


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.