АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Круглий стіл у НСЖУ: Повернути здоров'я нашим воїнам


24-12-2022, 11:00 |

 

«Повернути здоров'я нашим воїнам» – таким закликом відкрив засідання круглого столу голова правління Одеської регіональної організації НСЖУ, заслужений журналіст України, член НСПУ Юрій Работін: 

"Серед присутніх сьогодні є: Наталія Делієва - військова волонтерка, Олександр Орлов – польський журналіст, Анатолій Кшевинський – журналіст журналу «Інновації та інвестиції», Любов Рогатинська – громадський діяч, здійснює координацію з містами та землями Німеччини щодо допомоги Україні, та звичайно ж друг Спілки Журналістів Володимир Степанович Марченко, який розробив усі ці технології допомагали і сьогодні допомагають людям".

 Представляючи військового волонтера Наталію Делієву, Юрій Роботін зазначив, що вона з 24 лютого на передовій здійснює допомогу захисникам України, тож її організація відправила на потреби ЗСУ шість мільйонів гривень.

    

«Це велика сума і мені приємно, що той проект про Тараса Григоровича Шевченка, який ми представляли на Одеській кіностудії всім нашим журналістам у рамках Всеукраїнського конкурсу «Українська мова – мова єднання», сьогодні перебуває у номінації Національної премії імені Тараса Шевченка. Заздалегідь забігати не варто, але я впевнений, що ваш проект гідний цієї поважної премії, тим більше, що його презентували в Канаді», - зазначив Юрій Работін.

 

  

«Мені дуже цікаво побувати на цьому круглому столі і почути про ці прилади. Чому? Тому що я як військова волонтерка, яка багато допомагає армії і допомагаю напряму. Я не раз бувала на передовій та бачила в яких жахливих умовах перебувають наші військові, я вже не говорю про поранення, мовчу про те, що з ними відбувається на полі бою, алея бачила як вони живуть щодня, як вони знаходяться в бліндажах, окопах, землянках, на чому вони сплять і я розумію, що коли вони повернуться додому навіть не ушкодженими ні де вони все одно здоровими не будуть. Тому такі прилади, які за рахунок нових технологій зможуть активізувати імунну систему, провести фізіотерапевтичні заходи з мінімальним застосуванням ліків, відновити організм. Тому мені цікаво про це дізнатися і зараз із вами просувати ці прогресивні методи лікування. Це дуже потрібно я розповсюджуватиму цю інформацію серед військових, у госпіталях з якими ми працюємо. Може потрібно привезти частину з представлених приладів у госпіталь і він поверне здоров'я, а може і іноді життя пацієнтам. Тим більше, що я бачила багато військових з не бойовими вадами, вони хворіють від тих умів у яких вони знаходяться. Перед початком заходу мені дещо продемонстрували, у мене склалося приємне враження від цих виноходів, дякую, що ви цим займаєтеся і ми разом все це просуватимемо», - зазначила військова волонтерка та громадський діяч Наталя Делієва.

  Історія створення унікального фізіотерапевтичного обладнання бере свій початок 2017 року, коли його автор Володимир Марченко перейнявся ідеєю необхідності нових підходів фізіотерапевтичної реабілітації пацієнтів військових шпиталів. Перші зразки обладнання були надані на виставці «Зброя та безпека» у 2017 р. повторна виставка відбулася 2018 року на ній асортимент представленого обладнання було вже значно розширено. Серед представленого обладнання були апарати для подолання фантомного болю у пацієнтів з ампутацією кінцівок при тяжких травмах. Цей вкрай необхідний винахід вважає автор, оскільки на сьогоднішній день медицина не має можливості викорінювати причину появи цих нестерпних болючих болів, що різко скорочують життя і позбавляють соціальної адаптації постраждалих ветеранів. Шлях медикаментозного знеболювання тупиковий, оскільки перетворює людей на наркоманів, які не мають майбутнього, вважає автор винаходів.

 

«Після розмови з міністром оборони у 2018 році, я отримав дозвіл працювати зі своїм обладнанням на базі фізіотерапевтичного відділення Одеського військового шпиталю і вже з жовтня ми розпочали свою роботу разом із Князєвим Володимиром Аркадійовичем, він тоді очолював тоді фізіотерапевтичне відділення. Ми домовилися так, що я беру на реабілітацію лише пацієнтів, від яких відмовилася офіційна медицина. І ми досягли позитивних результатів», – розповів Володимир Марченко.

 Далі винахідник розповів багато вражаючих випадків лікування пацієнтів зі своєї багатої лікувальної практики.
Представник Департаменту здравоохранения зазначила що: 

«військові отримують медичну допомогу, а далі все залежить від тяжкості стану, реабілітація потерпілих воїнів дуже потрібна, хоча і знаходиться на етапі розвитку, це нагальне питання яке знаходиться на контролі міністерства. Більше того, медичні заклади мають змогу отримувати кошти від Національної служби здоров'я України і якщо укладені контракти відповідають умовам, то дана тема повинна розвиватися».

 На завершення учасники круглого столу коротко висловились у підтримку дій щодо подальшого розвитку фізіотерапевтичної реабілітації в Україні, об'єднавши спільні зусилля.

 


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.