АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Круглий стіл: «Екологічні ноу-хау – як запорука добробуту України»


20-01-2023, 15:00 |

 

«Шановні колеги», – звернувся до присутніх голова правління регіональної організації Національної Спілки журналістів України, заслужений журналіст України Юрій Работін – «хочу сердечно всіх привітати та подякувати за те що ви завітали в офіс регіональної організації Національної Спілки журналістів України. Тема нашого круглого столу це екологія вона невід’ємна від майбутнього нашої України, яка є  і в душі і в серці і в нашому суспільстві. На сьогоднішньому заході приймають участь:
В. о. директора, головний природознавець Ірина Вихристюк
Начальник науково-дослідного відділу, доктор біологічних наук Іван Русэв.
Перший заступник голови правління регіональної організації Національної Спілки журналістів України Валерій Осипов,
Михайло Карнаков, співробітник департаменту внутрішньої політики Одеської міської ради.
Юрій  Гнатенко Президент клуба юних нобілістів.
Владимир Бєліков Асоціація інноваційних технологій і бізнесу м. Дніпро, доктор наук, професор.
Марк Мирович, системний аналітик.
Любов Рогатинська, громадський діяч, яка переймається питаннями  допомоги з боку Німеччини, Україні і місту Одеса», - зазначивЮрій Работін.

 

Початок обговорення круглого столу поклали представники Національного природнього парку «Тузловські лимани»

Коротка довідка: Національний природний парк «Тузловські лимани» створений згідно з Указом Президента України від 01.01.2010 No 1 «Про створення національного природного парку «Тузловські лимани». Парк створено з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів Північного Причорномор'я.

Національний природний парк «Тузловські лимани» входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання і є складовою частиною світової системи природних територій та об’єктів, що перебувають під особливою охороною. Територія Парку є Рамсарським водно-болотним угіддям міжнародного значення «Система озер Шагани-Алібей-Бурнас» та об’єктом Смарагдової мережі Європи. Категорія об`єкта – національний природний парк.    

 

  «Кажучи про стан справ в Національному природному парку «Тузловські лимани» і дуже коротко, потрібно зауважити, що територія парку не є окупованою і може бути використана, як найбезпечніша для розвитку туризму та лікування, та особливо для реабілітації осіб постраждалий від війни.
У нас чудовий колектив, який весь час війни сумлінно працює, складається він з патріотично налаштованих професіоналів. Ми мали можливість весь час виходити на територію парку, мали можливість досліджувати життя мешканців Чорного моря. Завдяки цім дослідженням ми можемо оцінити збиток, який нанесено бойовими діями флорі і фауні нашого краю», - зауважила в. о. директора Національного природного парку «Тузловські лимани», головний природознавець Ірина Вихристюк.

 

«В своїй доповіді я сконцентруюсь на загибелі чорноморських дельфінів та китоподібних. Белобочка та Афоліна – дельфіни. Азовка китоподібне – маленький кит. Ми проводили ці дослідження на ділянці узбережжя сорок чотири кілометра і помітили, що обставини загибелі дельфінів та китоподібних дещо відрізняються від мирного часу. Так, раніше причинами загибелі дельфінів були браконьєрські сеті, то зараз рибальства не має, а загибель побільшала в понад десять разів.
Ми звернулись до закордонних колег, які надали нам інформацію що загалом знайдено понад три тисячі тіл китоподібних по всьому узбережжю Чорного моря - приводом для цього, безумовно є бойові дії.
Ми виходимо з пропозицією, щоби після перемоги президент видав би указ про створення в акваторії Чорного моря великого резервату, в якому дельфіни могли би безпечно розпліднюватися.
Якщо ми не завадимо браконьєрам виловлювати камбалу, дельфіни і надалі будуть гинути», - розповів начальник науково-дослідного відділу, доктор біологічних наук Іван Русэв.

 

«Раз на два роки у Верховній Раді з’являться корупційний законопроект, мета якого надати можливість нецільового використання природно-заповідного фонду, але ми всі живемо в цивілізованому світі, Україна вже цей рубіж перейшла, та такі ганебні законопроекти знімають з голосування.
На землях природно-заповідного фонду категорично заборонено полювання, тобто не повинно бути ні де юре ні де факто мисливських угідь, а що ми маємо насправді?
У нас є нормальне цивілізоване законодавство, але у нас є проблема його невиконання. Можна поцікавитись прізвища тих осіб, які стоять за нахабним деребаном земель природно-заповідного фонду і навести, при бажанні, порядок», - підкреслила в. о. директора Національного природного парку «Тузловські лимани», головний природознавець Ірина Вихристюк.

 

«Ми маємо проект на п'ятнадцять пунктів. Програма написана під потреби України, вона є реальною, аналогів їй немає. До неї включено ноу-хау наших науковців, є навчальні програми та інтелектуальне волонтерство. Центр синергії, який у нашому варіанті включає об'єднання екології, екології та соціального середовища.
Якщо все враховувати, то ми почнемо відроджувати нашу Україну, це можна розпочинати вже прямо зараз, під час військових дій за умови достатнього фінансування», - підкреслив Президент клубу юних нобілістів Юрій Гнатенко.. 

«З вашого дозволу, я практично проілюструю те, що ми можемо. А ми можемо протягом трьох хвилин зробити моніторинг, дізнатися про стан всіх функцій, всіх систем і органів людини. Це відкриває небувалі можливості в розумінні людини, в ефективному вбудовуванні її в соціум.
Крім того ми розробили енергетичний продукт, аналог американського, у них він називається «Солдатське паливо» – це багатофункціональний комплекс, який дозволяє людині бути більш енергійною, витривалішою і зберігати тверезість розуму.
Нами розроблено програму з подолання посттравматичного синдрому. У нас понад двадцять сертифікованих продуктів, які повністю виготовляються в Україні, на даний час це виробництво локалізовано у місті Дніпро», - зазначив представник Асоціації інноваційних технологій і бізнесу, доктор наук, професор Володимир Бєліков.

 

«Передусім хочеться сказати, що все, що тут обговорюється, може бути реалізовано лише тоді, коли буде підготовлено людей. Тобто ми маємо докорінно змінювати всю систему освіти. За двадцять з лишком років моєї роботи я мав три серйозні дискусії з трьома міністрами освіти. Починаючи з Ткачука та нашої дванадцятирічної роботи, ми запропонували альтернативну методику, яка дозволяє, навпаки скоротити час на навчання. Я є послідовником Генріха Альтшуллера та його ТРИЗ методики винахідництва. Книга «Системне мислення», багато разів перевидана, була допущена Інститутом психології Академії наук України», - наголосив системний аналітик Марк Мирович.

 

«Не підбиваючи підсумки, все що сказане - чудово, але на все це потрібні гроші. Економічні експерти в Європі підрахували, що нам на відновлення потрібно приблизно сімсот п'ятдесят мільярдів доларів. Вже розподілили ці кошти по галузях: будинки, дороги інфраструктура, тощо. Але чи буде враховано питання екології?
У нас у бюджеті країни хронічно немає грошей на екологію. Не чиновникам на зарплату, а на екологічні заходи. Доречи, ми єдина країна, де не ухвалено програму сталого розвитку.
Якщо ми тут зараз зібралися, ми повинні разом із науковою спільнотою простежити за тим, щоб екологічні питання були враховані», - відзначив Перший заступник голови правління регіональної організації Національної Спілки журналістів України, еколог Валерій Осипов.

«З 2021 року в нашому місті  успішно діє міська цільова програма розвитку громадянського суспільства  місті Одеса. Рамках цієї програми громадянами подаються невеличкі локальні проекти з зазначеної тематики.
До військового стану діяли виховні програми для дітей старшого віку з правил гуманного поводження з домашніми тваринами. Програми по розділенню сміття, ну і зазвичай, програми по фінансуванню ветеранських організацій та інвалідів. На сьогоднішній час нам вдалося профінансувати лише дві останні категорії» - зазначив співробітник департаменту внутрішньої політики Одеської міської ради Михайло Карнаков.

 

Підвела чорту в обговоренні Любов Рогатинська, громадський діяч, яка переймається питаннями  допомоги з боку Німеччини, Україні у місті Одеса: 

«Рух «Захисти Одесу і людяність» підтримує усі озвучені напрямки та зі щирим відкритим серцем наголошуємо - повинна бути чистота, честь, чесність в любій справі. Всім присутнім величезна подяка», - підкреслила вона.

 


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.