АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Презентована «Енциклопедія відповідей на дитячі питання казки та билини для дітей та дорослих».


10-04-2023, 11:00 |

Під патронатом Голови Одеської регіональної організації Національного Союзу журналістів України Юрія Работіна у Центральній міській бібліотеці ім. І. Франка відбулася чудова презентація, ювілейної за рахунком, 60-ї книги Євгенії Москвичової «Енциклопедія відповідей на дитячі питання казки та билини для дітей та дорослих». Читальний зал бібліотеки було заповнено повністю, Юрій Роботін представив Євгенію Василівну Москвичову віце-президента Асоціації та Фонду ЮНЕСКО, академіка член-кореспондентку Української академії економічної кібернетики, психологиню, психотерапевтку - позитивну психотерапію, докторку психофізичних наук. Членкіню Національної спілки журналістів України, Лауреатку Загальнонаціонального конкурсу "Українська мова - мова єднання" у номінації «Пошук. Істина. Наука». Присутні з цікавістю слухали Євгенію Василівну: 

«Джуні вішали медалі, а я працювала. Так мною були розшифровані Смарагдові скрижалі Гермеса Трісмегіста. Це філософсько-містичне вчення вивчалося мною з погляду медицини. У результаті було створено методику нейробіології. Унікальна методика лікування без ножа. У 90-ті роки існувало три медичні науково-дослідні центри мого імені, все це відображено у двох випусках «Золотих сторінок». Сьогодні тут на зустрічі є мої друзі, колеги, пацієнти деяких я знаю вже сорок років. Дякую що прийшли.

 Потім Віолетта Медведєва виконала кілька своїх пісень у авторському виконанні. Після музичної паузи відповідаючи на запитання присутніх Євгенія Москвичова продовжила: 

«Тут билини та казки, які я зібрала в одному місці. Береш у руки іншу книжечку і непритомнієш: як це можна дитині читати, він же все це не зрозуміє! Йому це все треба розповісти не нудно не нудно – цікаво у вигляді гри – цікаво і ось у такому ключі я написала «Енциклопедію відповідей на дитячі питання, казки та билини для дітей та дорослих». Тут дитячі питання де дитина буде підготовлена з трьох-чотирирічного віку, тут написані відповіді так у формі діалогу оповідання і так далі, що в результаті дитина може засвоїти основи фізики, хімії, математики, медицини та всього іншого, і щоб це було цікаво, і щоб це було віршовану форму, щоб його це зачепило, і щоб у нього це ось тут залишилося. І ще у мене тут є дуже незвичайний та цікавий дитячий алфавіт. Його дитині дуже легко запам'ятати!

 

Однак діти ростуть і дорослішають і питання, так ось для старшого покоління і дорослих у мене булини, казки та легенди, повірте, все прийшло звідти. Це наш життєвий досвід. Тут ви все шануєте, сподіваюся буде цікаво, дуже сподіваюся».

Музичну частину творчої зустрічі прикрасили фортепіанні композиції у виконанні Світлани Бевз.

  Допомогла перекласти книгу українською мовою Гаяне Вулканян. Вона розповіла, що це її перший досвід такого роду, хоча вона і є журналістом, проте праця перекладача дозволила їй розкритися з несподіваних сторін.  Гаяне подякувала авторові за довіру у свою чергу Євгенія Василівна зізналася, що всі інші свої книги перекладатиме лише з Гаяне Вулканян: 

«Кращого перекладача, який так відчуває автора, мені не знайти».

 

Підбив підсумок творчої зустрічі Юрій Роботін, виступивши із заключним словом:

«У єдності наша сила, велика дяка, що нас приймають у цій прекрасній читальній залі, у старій, у нашому місті, бібліотеці, яку створив колишній міський голова - Григорій Маразлі, але це було давно це вже історія, але ж ми зібралися під цім дахом. Ми також пишемо сьогодні історію. Ми переживаємо тяжкі часи і коли замиєшся творчістю всі сьогоднішні тяжкі події постають перед тобою.

 

 

 

  Ще раз повторююсь у єдності наша сила, щоби враг не робив - Україна вистає!»


Завершилася зустріч, довгоочікуваним особистим спілкуванням гостей із автором.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.