АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ДТЕК в Одесі перевірять на законність відключень в період блекаутів і тиску на підприємці


18-04-2023, 17:00 |

Компанію АТ ДТЕК "Одеські електромережі" перевірять на законність введення аварійних графіків відключень і можливих зловживань при підключенні нових абонентів до мереж монополіста.

 

Для цього Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг направила в наш регіон групу фахівців, яка почне роботу вже завтра, 18 квітня.

Протягом двох тижнів представники держрегулятора перевірятимуть дотримання регіональним монополістом законодавства у сфері енергетики та Ліцензійних умов, а також правил здійснення діяльності.

Особливий інтерес у ревізорів викликають питання обґрунтованості витрачання ДТЕК коштів, передбачених тарифом, і заходи з реконструкції та будівництва електричних мереж.

Крім того буде перевірена законність введення аварійних графіків відключень в період, коли у населення виникало більше питань про справедливість відключення одних споживачів, в той час як інші абоненти залишалися зі світлом.

Окремо ревізори вивчать можливі зловживання компанії при наданні послуг з приєднання до мереж монополіста, а також завищення обсягів і вартості електромонтажних робіт і наданих споживачам послуг.

Так само розглянуть і численні скарги одеських житлових комлпексів, які роками платять багаторазовий "промисловий" тариф, незважаючи на прийняте положення регулятора, яке дозволяє перейти на цивільний тариф за спеціальною процедурою. 

Відзначимо, що в разі виявлення порушень державний регулятор може застосувати щодо монополіста ряд санкцій, від значного штрафу в 1,7 млн гривень до анулювання ліцензії.

Проект "Центр розслідування корупційних схем" збирають заявки з одеситів які постраждали внаслідок неправомірних дій ДТЕК, подадуть спільну скаргу від одеситів. 

Писати свої зауваження-телеграм @investigationUA, а так само по телефону 0994556701


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.