АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Кандидатура Умєрова на посаду міністра оборони з'явилася в останній момент


6-09-2023, 15:00 |

Колишнього голову Фонду держмайна Рустема Умєрова почали розглядати як кандидата на посаду міністра оборони нещодавно, цьому посприяла його репутація та хороші зв’язки за кордоном.

 

Джерело: стаття "Української правди" "Четвертий міністр оборони Зеленського. Чому президент міняє Резнікова на Умєрова"

Деталі: Один із близьких соратників президента не під запис розповів, що кандидат на міністра оборони з'явився дуже швидко і "буквально днів 10 тому". 

За його словами, Володимир Зеленський покликав Рустема Умєрова – і той "не зміг відмовитись". 

"Очевидно, що Умєрова в команду ввів Єрмак, але рішення по МОУ – це рішення президента. Єрмака Рустем цілком влаштовував у Фонді держмайна",

– розповів цей співрозмовник УП.

Умєров став компромісною кандидатурою, адже Зеленський бачить у ньому менеджера, прозахідні активісти – людину з репутацією, Єрмак – того, хто не зачепить важливих для нього двох заступників міністра оборони.

Формально Рустем Умєров прийшов у політику як депутат партії Святослава Вакарчука "Голос", але по факту він є радше представником Меджлісу кримських татар. 

Із Андрієм Єрмаком він познайомився у 2019 році, коли той був ще помічником Володимира Зеленського, а не головою Офісу президента. 

"У серпні 2019 року Андрій (Єрмак – УП) був радником президента. Тоді розробляли план візиту президента до Туреччини, а в нас у Туреччині дуже велика діаспора. Ми з тих часів почали працювати, давали свій інсайд",

– пояснював колись УП сам Умєров

28 лютого 2022 року Умєров був членом делегації на переговорах із росіянами в Білорусі, а коли переговори перенесли у Стамбул, українській команді відчутно допомогли зв'язки Умєрова з турецьким істеблішментом, які він здобув ще за часів роботи помічником Мустафи Джемілєва.

За даними УП, Умєров особисто знайомий із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та має прямий контакт з його правою рукою Ібрагімом Каліном.

Для Офісу президента Умєров корисний також своїми зв'язками з Саудівською Аравією. Він був одним із членів української делегації на нещодавній "мирній" зустрічі безпекових радників у Джидді.

Тож рішення призначити Умєрова в Міноборони несподіване лише на перший погляд. 

При цьому з лютого з різних причин було відкинуто ідеї призначити міністром оборони керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, віцепрем'єра з відбудови Олександра Кубракова та міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.

Передісторія:


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.