АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Лісовий пояснив, чому МОН вирішило писати "Росія" з великої літери в наказі


8-09-2023, 19:00 |

Міністерство освіти та науки випустило наказ про написання назви Росії з великої літери у документі, який стосується освіти українських дітей за кордоном.

 

Чому це довелось зробити, пояснив очільник МОН Оксен Лісовий.

"Що таке росія і хто такі росіяни мені добре відомо з досвіду моєї сімʼї, власного досвіду та досвіду моїх побратимів. Буквально з нуля. 

Правопис "рф" з великої літери – помилка, але вимога нормопроєктування. Без такого виправлення Мінʼюст не зареєстрував би наш наказ, що визначає особливості навчання українських школярів, які нині перебувають за кордоном",

– розповів він.

У відповідному наказі МОН йдеться про те, що в іншому документі назву РФ потрібно змінити відповідно до норм українського правопису, тобто писати з великої літери.

 Йдеться про наказ МОН про нову програму для школярів, які навчаються за кордоном.

Водночас у коментарях до допису Оксена Лісового користувачка Ярина Бицька запитала, чи можна, щоб діти писали назву країни-терориста з малої букви. Міністр освіти відповів, що "тільки за".

 Нагадаємо, наказ МОН про навчання школярів за кордоном зареєстрували наприкінці серпня. Нововведення ініціювали, щоб зменшити навантаження на дітей. Відтак школи зараховуватимуть оцінювання з предметів, спільних для закордонних і українських шкіл.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.