АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Росія розбомбила єдиний вантажний пункт пропуску на кордоні з Румунією в Одеській області


26-09-2023, 15:00 |

Державна прикордонна служба повідомила про припинення роботи паромного пункту пропуску між Україною і Румунією після нічного обстрілу з боку Росії. Про це йдеться на сайті ДПСУ.

 

Пропускні операції в пункті пропуску "Орлівка" на кордоні з Румунією не відбуваються, а всі автомобілі переспрямовують на інші напрямки, наприклад до автомобільного пункту "Рені".

На пункті пропуску "Орлівка" відбуваються "заходи зі стабілізації функціонування", про відновлення його роботи повідомлять окремо.

Для розуміння, поромна переправа Орлівка (Україна) - Ісакча (Румунія) через Дунай була запущена у серпні 2020 року.Це фактично остання точка траси Одеса – Рені.

Україна та Румунія інвестували у її створення 12 млн євро.На поромній лінії (відстань 900 м) постійно працюють два пороми - один українського оператора, другий - румунського.Графік руху поромів – як мінімум, кожні 30 хвилин.Щодня поромна переправа здатна була перевезти у кожному напрямку близько 1 тис. одиниць транспорту та 1 тис. пасажирів.Транспортний коридор через переправу скорочує до 200 км колії з Одеси до причорноморських регіонів Румунії, Болгарії, Туреччини та деяких районів Греції.При скороченні відстані та часу на процедури контролю сумарний виграш за часом становитиме 10-12 годин.Отже, якщо переправу вивести з ладу або створити постійну загрозу, то це ще більше ускладнить логістику півдня України.

За даними Одеської обласної прокуратури, після нічного обстрілу прокурори в Ізмаїлі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни з боку Росії (ч. 1 ст. 438 КК України).

Внаслідок цієї атаки постраждали двоє водіїв вантажівок. Пошкоджено зерносховища, адміністративні будівлі та вантажний автотранспорт.

  • На кордоні між Україною є 14 пунктів пропуску, але пором в Орлівці – єдиний вантажний на території Одеської області. Пункт пропуску "Рені" розташований на кордоні з Молдовою.

Читайте також: ППО вночі збила над Україною 26 дронів Shahed-136. Зафіксовано 12 прильотів


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.