АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Угорщина знову заблокувала транш ЄС на військову допомогу Україні, - журналіст


25-10-2023, 13:00 |

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу вкотре не змогли домовитись про виділення траншу у 500 млн євро з Європейського фонду миру для військової допомоги України.

 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка.

Він повідомив, що домовленість щодо восьмого траншу Україні у 500 млн євро з Європейського фонду миру вкотре не вдалось досягти через позицію Угорщини.

Зазначимо, що раніше Угорщина блокувала це рішення, адже Україна внесла OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

"Угорський OTP Bank прибрали з чорного списку компаній, які продовжують працювати в Росії, але Будапешт хоче юридичних гарантій, що це рішення постійне",

- написав Йозвяк.

Глава зовнішньополітичної служби ЄС Жозеп Боррель на прес-конференції після зустрічі також підтвердив, що міністри країн ЄС не змогли домовитися про виділення Україні траншу.

"Нам поки що не вдалося вирішити проблему восьмого й останнього траншу Європейського фонду миру. Ми все ще шукаємо рішення цього питання, але так чи інак ми його знайдемо",

- сказав Боррель.

Він додав, що України стало менше у новинах, але війна в Україні нікуди не зникала, вона все ще продовжується.

"Росія продовжує бомбити цивільні об’єкти, принаймні 18 людей загинули протягом кількох минулих днів. Українська інфраструктура все ще піддається руйнуванням. Ми мали дискусію, як вирішити найбільш невідкладні потреби України, її оборонні потреби",

- додав Боррель.

Блокування траншу ЄС

Нагадаємо, що Угорщина регулярно блокувала виділення коштів на потреби України. Так, Будапешт з травня виступає проти виділення траншу ЄС у 500 млн євро.

При цьому глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявляв, що країна готова змінити свою думку, якщо Україна виключить угорський банк OTP зі списку міжнародних спонсорів війни.

Зазначимо, що банк включили в цей список, адже він продовжив свою діяльність у Росії, попри повномасштабне вторгнення РФ, і фактично визнав так звані "Л/ДНР".

Нещодавно НАЗК призупинило статус міжнародного спонсора війни для OTP Bank, але Угорщина заявила, що це нібито "недостатній крок".


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.