АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Безугла не розуміє, чим можуть займатися 700 тисяч військових у тилу з 1 млн солдатів ЗСУ


14-12-2023, 17:00 |

Члену комітету національної безпеки натякнули, що зазвичай 70% військовослужбовців займаються тиловим забезпеченням. Однак нардеп запитує, чому для таких завдань не можна залучити цивільних.

Загальна чисельність Сил оборони України становить близько 1 млн осіб, однак у бойових діях беруть участь 300 тисяч військовослужбовців. Такі цифри навела нардеп від фракції "Слуга народу" і член комітету національної безпеки Мар'яна Безугла. При цьому депутатка задається питанням, що роблять ще 700 військових, які обходяться держбюджету в 168 млрд грн на рік.

"Хтось може мені назвати об'єктивну причину, чому в силах оборони зараз десь мільйон, а воює ~300 тис. Що роблять інші 700 тисяч?"

— пише вона в соцмережах.

За її словами, на утримання цієї кількості військовослужбовців іде 12 млрд грн щомісяця, причому це гроші українських платників податків, а не західних партнерів.

 

Також Безугла зазначає, що за наявності такої кількості військових у деяких бригадах, наприклад, десантно-штурмових, не проводили ротацію три роки — звідти можна приїхати "на тривалий відпочинок тільки пораненим і вбитим". Причому в Генштабі ЗСУ, пише депутатка, заявляють, що ротація неможлива.

Далі Безугла міркує щодо того, що ці 700 тис. військовослужбовців можуть займатися тиловим забезпеченням, і ставить питання, чому для таких завдань не можна залучити цивільних.

"Чому ми не можемо для багатьох тилових операцій залучити цивільних підрядників? Військовослужбовців б вивільнили для допідготовки і подальшого виконання бойових завдань в ході заміни побратимів, які чекають на відновлення.",

— розмірковує нардеп.

У своєму пості вона також наводить приклад російських окупантів, які протягом року створювали оборонні споруди, залучаючи цивільних підрядників. І водночас їм ніхто не заважав це робити, оскільки, за словами Безуглої, українське командування таких завдань перед бійцями не ставило.

"А ми просто спостерігали. При цьому потім їздила в одну з бригад, в якій намагалися дронами заважати їм це робити чисто на ентузіазмі. Бо з боку командування ніяких таких завдань не було!"

— пише нардеп.

 

 

Крім того, Безугла ставить питання ротації, пропонуючи деяких бійців із передової повернути, щоб вони в тилу займалися мобілізацією, а співробітників ТЦК відправити на фронт для отримання бойового досвіду.

"Я все це обговорювала з нашим залізним (імовірно, Валерієм Залужним, — прим. ред) і його ГШ ЗСУ не раз і не один місяць, але нуль реакції. Зараз дивлюся, як у законі прописати. І буду захищати", — підкреслила Безугла.

Нагадаємо, нардеп Мар'яна Безугла закликала українців відійти від волонтерства наступного року і замість цього піти до Збройних сил України. За її словами, забезпечувати армію всім необхідним має держава, а громадяни повинні платити податки.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.