АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ОЛЕКСІЙ ГОНЧАРЕНКО: Чому #демобілізаціябезставки – важлива?


18-02-2024, 17:00 |

7 січня в першому читанні був прийнятий скандальний мобілізаційний законопроєкт.
Про його попередника, урядовий мобілізаційний законопроєкт від 25 грудня минулого року – багато писали та говорили. В основному негатив.

 

І підстави на те були. Безліч недопрацьованих та недописаних норм, які мали б слугувати механізмом для одного з найважливіших процесів зараз – мобілізації.

Ви напевно подумали, що я припустився помилки. Адже такий законопроєкт має регулювати не лише мобілізацію, а й демобілізацію. Але ні.

Як і на перший раз, так і на другий – влада наступає на ті ж граблі. Або свідомо ігнорує факт необхідності демобілізації.

На цей раз вони пропонують нашим військовим термін в 36 місяців, але не просто так. Це буде вирішувати Ставка. Тобто перекладаю з офіційної мови на звичайну – якщо Ставка вирішить, що демобілізація непотрібна, її і не буде.

А потім ми будемо дивуватись, чому люди бояться мобілізації. Бо немає чітких термінів служби. Немає розуміння – коли ти потрапиш у армію, коли з неї можна демобілізуватись?

До другого читання ми маємо добитись відміни цієї норми. Я вже подав відповідні правки.

#демобілізаціябезставки – це єдине можливе рішення, якщо ми хочемо мати якісну та вмотивовану армію, основною задачею якої буде війна, а не роздуми про туманність та невизначеність майбутнього.

ОЛЕКСІЙ ГОНЧАРЕНКО 

Народний депутат України

Джерело


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.