АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Газ знову в моді. Roshen, кондитерський дім «Вацак» і ОККО побудували газові електростанції для власних потреб. Чому сьогодні це вигідна інвестиція


17-03-2024, 17:00 |

Український бізнес знайшов спосіб захиститися від зростання цін на електрику та можливих відключень. Газова мініелектростанція вартістю до $1 млн закриває потреби виробництва в електриці та економить половину витрат на комунальних послугах. Серед інших переваг – простота експлуатації та малий строк встановлення. Як вона працює і чому підвищення цін на газ – не проблема?

 

«Комунальні послуги кусаються і будуть ще зростати»,

– передбачає Геннадій Вацак, народний депутат від групи «Довіра» та власник кондитерського торгового дому «Вацак». Кондитерське виробництво, особливо випічка, потребує багато електрики, додає він.

У 2023-му компанія, яка щодня виробляє близько 50 000 солодких виробів, збільшила виторг на 60%, до 480 млн грн. Прибуток компанії – 21 млн грн. Витрати на електрику сягають 5–10% від обороту, каже Вацак.

У середині лютого на одному з виробництв «Вацака» у Вінницькій області було запущено дві газові установки від австрійської Jenbacher. Потужність кожної з них – 1 МВт, вартість одиниці – до $600 000.

Джерело


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.