АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 КМІС: третина українців підтримує нові норми мобілізації, половина – ні


18-06-2024, 13:00 |

Серед українців немає вираженого ставлення до закону про вдосконалення мобілізації, водночас серед опитаних соціологами більше тих, хто його не підтримує.

 

Джерело: результати опитування КМІС в рамках проєкту "Mobilise", проведеного 26 травня-1 червня

Деталі: Соціологи зазначають, що серед українців немає вираженого ставлення до закону про мобілізацію (що, вочевидь, є наслідком розуміння, що країна потребує вдосконалення процедур рекрутингу, власних страхів та стурбованостей, а також того, що сам закон охоплює різні сфери).

Так, респондентів просили висловити згоду чи незгоду з твердженням "Я підтримую новий закон про мобілізацію". 34% респондентів погодилися (скоріше або повністю) з таким твердженням.

Водночас 20% скоріше не погодилися, а 32% зовсім не погодилися (і ще 14% не відповіли на запитання).

Дослівно:

"Варто підкреслити, що незгода з твердженням не є тотожною тому, що люди виступають проти (і тим більше не є свідченням ставлення до потреби самої мобілізації чи потреби давати відсіч ворогу). Безумовно, частина з тих, хто не згоден, є саме противниками. Водночас ще частина може не погоджуватися лише з окремими складовими закону або мати стримане, нейтральне ставлення".

Довідково: Проєкт "Mobilise" має на меті зрозуміти детермінанти "мобілізації" (у ширшому розумінні політичної мобілізації суспільства/громадян, а не лише військового призову) вдома та за кордоном за допомогою багатохвильового, національно репрезентативного панельного дослідження.

У рамках опитування збираються дані про ставлення громадян до протестів, міграції, політичної участі та соціально-політичні фактори. Цей проєкт охоплює чотири країни: Україну, Польщу, Аргентину та Марокко. Ця серія опитувань також дає уявлення про зміни у ставленні з часом, особливо в контексті війни, що триває в Україні.

Нинішнє опитування було проведене протягом 26 травня-1 червня, методом телефонних інтерв’ю соціологи опитали 2011 дорослих мешканців підконтрольних уряду України територій.

Джерело


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.