АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 У Держенергонагляді розповіли, за яких умов Україна пройде зиму з мінімальними відключеннями


26-06-2024, 13:00 |

Наразі в Україні не варто орієнтуватися на сьогоднішню ситуацію в енергосистемі, оскільки у цілодобовому режимі здійснюються аварійно-відновлювальні роботи на пошкоджених об’єктах.

 

Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі "Суспільного".

Він також зауважив, що наразі рано робити прогнози на зиму. 

Він нагадав, що головною причиною виникнення дефіциту генеруючих потужностей є масовані ракетно-дронові удари ворога, через які втрачено понад 9 ГВт маневрової генерації. Також зараз частину генерації виведено у плановий ремонт.

«Планові ремонтні роботи зазвичай виконуються влітку. Раніше був достатній резерв генеруючих потужностей. На сьогодні через обстріли ми цей резерв тимчасово втратили»,

– пояснив Руслан Слободян.

 Точно не варто орієнтуватися на сьогоднішню ситуацію в енергосистемі. Адже у цілодобовому режимі здійснюються аварійно-відновлювальні роботи на пошкоджених об’єктах.

"Усе залежатиме від того, скільки генерації вдасться відремонтувати до початку зими. І, що надважливо, наскільки зможемо захистити об’єкти критичної інфраструктури системами протиповітряної оборони",

– зазначив він.

За його словами, якщо вдасться реалізувати все заплановане, а також посилити захист ППО, Україна пройде зиму з мінімально можливими відключеннями.

Джерело


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.