АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 «Будь ласка, без витівок!»


16-07-2022, 17:00 |

У Всесвітньому клубі одеситів відомий джазовий піаніст Олексій Пєтухов залучив до спільного виступу молодих музикантів, зокрема студентів. Концерт класичної та джазової музики — це «два в одному», від Баха та Дебюссі до бугі-вуги, регтаймів та авторських композицій. 

У рояля Марія Лаврушіна

Піаністка Марія Лаврушіна, серед іншого, запально та віртуозно виконала п'єсу «Будь ласка, без витівок!» Томаса "Фетса" Уоллера. Наставник жартома сказав їй з напускною строгістю після виступу: «Я ж просив без витівок!». "Ніяк не виходить", - в тон Олексію відповіла Маша. А слухачі підспівували та ляскали в такт, забувши на дві години про негаразди воєнного часу, підкріплюючи сили джазовими вітамінами.

Марію за роялем змінювали Ярослав Кирпичов, Артем Наумов, Артем Селіханович, ритм тримали контрабасист Олег Митрофанов та ударник Іван Желязко. Саксофоніст Сергій Демура виконав п'єсу свого твору та взяв участь у спільній імпровізації. Останній концертний номер, «вічнозелений» джазовий стандарт «C-Jam Blues» відіграли вже за участю глядачів різного віку, і виявилося, що клуб одеситів — це трішечка та джаз-клуб, де можна віддатися спонтанній творчості. Після невеликої відпустки концерти на цьому майданчику відновляться, і команду Пєтухова тут будуть раді знову бачити та чути.

Галина МАР'ЇНА. Фото Олега ВОЛОДИМИРСЬКОГО


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.