АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Мітинги у Мангеймі і в Іспанії


7-08-2022, 15:00 |

Війна триває понад п'ять місяців. Чимало українців були змушені покинути свої міста. Сотні тисяч біженців знайшли безпечний притулок у різних країнах Європи. Близько 900 тисяч українців ухвалила Німеччина.

Незважаючи на підтримку, яку надає уряд, для місцевих жителів війна в Україні — це далеке, що не має до них відношення. Для них повномасштабні бойові дії – це просто чергова стаття в газеті чи репортаж у новинах по телевізору. Підвищення цін на газ, продукти, комунальні послуги — ось що хвилює звичайних людей.

Для європейців було б економічно легше, якби Україна здала свої території, і конфлікт припинився б. Іноді від місцевого мешканця можна почути запитання: «А що, війна ще триває?». Тому українці намагаються нагадувати, що війна не закінчилася, що люди продовжують страждати, гинути, боротися...

Так, у німецькому місті Мангейм минулої п'ятниці пройшов мітинг на підтримку України. Сотні людей із українськими прапорами прийшли на центральну площу Парадеплац. На імпровізованій сцені виступали представники німецьких волонтерських організацій, українські активісти. Усі бажаючі могли висловити свою думку про події, що відбуваються. Зі сцени звучали вірші, присвячені Україні, українські народні пісні, а також хіт цього року — пісня «Стефанія».

 

У якийсь момент зі сцени прозвучало питання:

«У кого з вас друзів чи рідних поранено чи загинули на війні? Підійміть руки"

І половина із присутніх підняли руки...

Після трагедії в Оленівській колонії масові акції на підтримку України відбулися минулими вихідними у багатьох великих містах світу.

Марина Нікітюк. Фото автора

В Іспанії також знають правду про війну

Востанній день липня в місті Фуенхірола, Іспанія, за участі волонтерів та організації Ucrania eres tu відбувся мітинг «Підтримай Україну».

Мітинги — це інформаційна війна проти російської пропаганди. І ця інформаційна війна стає жорсткішою, бо росіяни продовжують брехати та перекручувати факти. Тому треба доносити до європейців правдиву інформацію, привертати їхню увагу до нашої біди.

Учасники акції в іспанському місті черговий раз нагадали Європі, що Україні потрібен захист, потрібна допомога, потрібна зброя.

Про цю подію розповіла наша читачка Юлія, вона ж і надіслала в редакцію ці фото, які свідчать про підтримку українців в Іспанії.

Андрій ГРІН. Фото автора


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.