АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Допомога від ООН малозабезпеченим сім’ям


9-01-2023, 11:00 |

Представництвом Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй (ВПП) в Україні розпочато програму грошової допомоги вразливим верствам населення, зокрема одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям, які проживають в Одеській області та м. Одесі. Про подробиці інформує сайт міськради.

 

Програма орієнтована на людей, які постраждали через нинішню ситуацію, та які покладаються на гуманітарну допомогу, підтримку родичів та громади.

Багатоцільова грошова допомога має на меті доповнити допомогу, яку надає держава, та забезпечити покриття основних витрат впродовж зимового періоду.

Основний реципієнт

Основним реципієнтом може бути глава сім’ї або будь-який інший член сім’ї віком від 18 років, з дійсним доступним документом, що посвідчує особу, який буде необхідний для отримання грошової допомоги у відділеннях Western Union або банках-партнерах Western Union.

Скільки готівки буде отримано

Грошова допомога складатиметься з щомісячної виплати 2220 грн. на особу (до 5 осіб) протягом 3 місяців.

Кількість членів сім’ї

Під час збирання даних для цього списку рекомендовано замість запису даних одного основного одержувача, який представляє тимчасово створену розширену сім’ю, застосувати підхід нуклеарної сім’ї та визначати основного одержувача для кожної нуклеарної сім’ї.

Приклад: літні батьки, їх 2 дорослі дочки та 2 онуки — по одній дитині на кожну доньку. Це той випадок, коли разом живуть 3 нуклеарні сім’ї. Таким чином, кожна нуклеарна сім’я повинна бути подана окремо, і для такої розширеної сім’ї має бути визначено принаймні 3 основних реципієнти.

Самостійна заява на отримання допомоги

Представникам цільових груп населення буде надіслано SMS з посиланням на самостійну реєстрацію для отримання допомоги від ВПП ООН. Посилання містить лише мінімальні обов’язкові поля (ім’я, прізвище, дата народження, ідентифікаційний номер подавача заяви та членів домогосподарства, номер телефону, розмір домогосподарства, поточна адреса). В кінці заяви генерується код подання, а бенефіціару надсилається автоматичне SMS.

У випадку відсутності мобільного телефону

У випадку, якщо у бенефіціарів немає активного та доступного номера телефону, куди буде доставлений код Western Union, вони повинні вказати поточну адресу. У всіх інших випадках бажано, але не обов’язково, мати поточну адресу.

Після самореєстрації

Основний одержувач отримає SMS на телефон, вказаний при самореєстрації. Як варіант, він отримає код WU в конверті, надісланий за вказаною поточною адресою, якщо не має телефону. В повідомленні буде вказано номер переказу, суму переказу, валюту (гривня) та країну, з якої здійснено переказ (Італія).

Код буде дійсний протягом 30 днів. Протягом цього періоду основний одержувач повинен відвідати будь-який із центрів Western Union або відділення банків-партнерів Western Union і показати документ, що посвідчує особу, і отриманий код Western Union. Також є банки-партнери, такі як «ПриватБанк», які мають опцію отримання коштів на рахунок через мобільний додаток.

Основний канал комунікації з бенефіціаром — SMS-повідомлення.

Зверніть увагу, що агенції ООН мають систему перехресної перевірки з іншими організаціями інформації про зарахування громадян до програми багатоцільової грошової допомоги.

* * *

Всесвітня продовольча програма Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН) планує програму грошової допомоги цільовим групам населення у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Чернігівській областях.


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.