АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Почав працювати перший муніципальний ангіограф


31-12-2023, 15:00 |

Мер Одеси Геннадій Труханов ознайомився з роботою першого муніципального ангіографа, який почав працювати в міській клінічній лікарні №10, інформує прес-служба міськради.

 

Сучасна стаціонарна ангіографічна система дозволяє виконувати життєрятувальні інтервенційні втручання при гострому інфаркті міокарда та інсульті — коронарну ангіографію, коронарне стентування, балонну ангіопластику, тромбестракцію тощо. Від початку роботи нового ангіографа вже проведено 24 коронарографії та 20 стентувань у плановому режимі за міською програмою «Здоров’я», а також 42 коронарографії та 17 стентувань за угодою з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Загалом тут може виконуватися до 750 стентувань на рік.

 

Наразі в Одеській міській лікарні №10 створені умови щодо безперервного цілодобового надання медичної допомоги пацієнтам з інфарктами та інсультами, а також проведення планових ендоваскулярних втручань за міською програмою «Здоров’я» пацієнтам з високим ризиком серцево-судинних катастроф.

Встановлення ангіографа забезпечить виконання клінічних маршрутів пацієнтів з інфарктом та інсультом за державною програмою медичних гарантій за договором з НСЗУ та очікувано знизить госпітальну смертність від гострого інфаркту міокарда та інсульту на 15—20%.


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.