АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ВЕЛИКА РОДИНА ПАТРІОТІВ-ЗАХИСНИКІВ


25-10-2019, 18:00 |

Михайло Іванович Левицький — уродженець села Луги Чечельницького району, що на Вінниччині. Строкову службу проходив у Туркестанському військовому окрузі, брав участь у бойових діях в Афганістані. Після вишколу в українському Севастополі на мічмана/прапорщика продовжив службу в Одеському військовому окрузі. Зі здобуттям Україною незалежності склав присягу на вірність українському народові.

У 1997-у демобілізувався і переселився із сім’єю у Любашівський район Одеської області. Спершу родина мешкала у с. Нова Українка, в старій мазанці, згодом перебралася у с. Велика Василівка. Небайдужого до місцевих проблем Михайла обрали депутатом сільради. Близько семи років працював майстром лісу у Троїцькому лісництві, захищаючи «зелені легені» Любашівщини від пожеж та «чорних» лісорубів. Очолив Троїцький осередок Спілки ветеранів Афганістану і за всебічної підтримки місцевої влади та меценатів відкрив у центрі села пам’ятник побратимам-«афганцям».

У жовтні 2017-го Михайло Іванович підписав трирічний контракт з Військово-Морськими силами України. Зараз старший прапорщик проходить службу у 32-у реактивному артилерійському полку морської піхоти ВМС ЗСУ на посаді старшини батареї.

Його старший син, також Михайло, після служби за контрактом повернувся до мирного життя, виховує з дружиною двох доньок.

Дочка Ганна пов’язала свою долю зі Збройними силами України у 2016 році. Зараз дівчина навчається на третьому курсі Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Два роки тому морським піхотинцем, як і його батько, став син Іван, поповнивши лави того ж 32-го реактивного артилерійського полку. Свою військову кваліфікацію матрос підвищує в Одеському військово-морському коледжі.

Цьогоріч свою долю з ВМС ЗСУ України пов’язав і син Ігор. Служить він у тому ж полку, що й батько та брат Іван.

Стати захисником Вітчизни виявила бажання і ще одна донька Левицьких — Наталія.

А ось дев’ятикласниця Ярослава наразі міркує, яку професію обрати.

Вибором своїх дітей батько пишається. Бо нема у світі благороднішої справи, ніж захищати Батьківщину, боронити від ворога мирне життя співвітчизників.

Юрій ФЕДОРЧУК.
Любашівський район.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.