АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 УКРАЇНСЬКІ ТАЄМНИЦІ


5-07-2021, 19:00 |

Стартував міжнародний культурно-соціальний проєкт «Таємниці України для тебе», метою якого є залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини нашої країни.

 

Ця база включатиме інформацію про види народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення), рецепти автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування), маловідомі історичні й культурні пам’ятки з різних регіонів (легенди, історія створення сіл/міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам’ятки).

Зібрана інформація буде впорядкована в унікальних книгах, виготовлених у давній «черпаний» спосіб, і подарована Національній бібліотеці України ім. В.І. Вернадського, Національній бібліотеці Ватикану, Королівській бібліотеці Великої Британії, Олександрійській бібліотеці, бібліотеці Конгресу США. Друковані примірники презентують також у всіх обласних центрах України, передадуть у книгозбірні, загальноосвітні школи, дипломатичні місії та українській діаспорі за кордоном.

Зі зразків ремісничих витворів, моделей одягу, картин буде створена інтерактивна виставкова експозиція з подальшою презентацією в різних дипломатичних установах за кордоном. За результатами проєкту організатори створять міжнародну онлайн-платформу Хдля українських митців, де будуть розміщені їхні роботи, коротка інформація про вид ремесла та його особливості, контакти майстрів.

Під час пандемії коронавірусу в Україні активно розвинувся внутрішній туризм, який дав можливість більше дізнатися про чудові місця. В рамках проєкту буде створено цікаві історико-культурні та гастрономічні маршрути регіонами України під назвою: «Зустрінемо, розкажемо, навчимо, пригостимо».

Очікується, що у проєкті візьме участь майже мільйон осіб (діти і дорослі) з різних куточків України. Переможці отримають цінні подарунки.

Організатори проєкту — БО «Благодійний фонд «Чисті серцем» (м. Івано-Франківськ) та Центр української культури у Таллінні (Естонія).

Контактні телефони: +38 (098) 79-53-751, +38 (0342) 711-750. E-mail: taemny-ciua@gmail.com.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.