АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ЗА НЕПОХИТНУ ПОЗИЦІЮ


9-09-2021, 13:00 |

«Планетарний коронавірус не зміг примусити конкурс «Українська мова — мова єднання» відхилитися від генерального курсу. Ми продовжували гуртувати спільноту журналістів, краєзнавців, працівників культури та освіти, акумулюючи їхні кращі творчі здобутки».

 

Зрозуміло, що кількість номінантів мовного форуму зменшилася порівняно з кількома найурожайнішими попередніми роками. Але якість надісланих матеріалів не знизилася як у вітчизняних авторів, так і наших симпатиків з Австралії, Естонії, Канади, США, Франції. Усіх надихає від початків творчих змагань заповіт Пантелеймона Куліша: «Рідне слово, рідний розум, рідна й правда буде».

Такою ось короткою, але ємною преамбулою оргкомітет конкурсу супроводив свою ухвалу про цьогорічних переможців.

Приємно, що серед лауреатів загальнонаціонального форуму є і газета «Чорноморські новини», відзначена (цитуємо) «за значний внесок колективу редакції у розвиток економіки, науки, освіти і культури Одещини в 1991—2021 роках, непохитну позицію щодо впровадження української мови в усі сфери життєдіяльності співгромадян», і наш постійний автор, письменник Юрій Сисін — «за мовознавчі дослідження, надруковані у «ЧН», «Андрофаги, або від Батурина до Іловайська», «Чи повернеться дядько?», «Обценьки» і «Свій свояка не вгадав здалека». Обоє — у найпрестижнішій номінації «Україна: 1991—2021».


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.