АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 З бізнесом — мовою бізнесу


13-12-2022, 13:00 |

Нещодавно у Суворовській громаді сталася непересічна подія: тут завершили роботу над інвестиційним паспортом і презентували його експертам та представникам бізнес-середовища. Розробка документа відбувалася в рамках ініціативи «Громада, дружня до бізнесу», яку реалізовує ГО «Клуб ділових людей України» за підтримки U-LEAD.

 

Зважаючи на сучасні тренди, представники громади зосередили увагу інвесторів на таких напрямках, як агровиробництво й агропереробка, логістика та «зелена» енергетика.

За словами голови Суворовської селищної ради Олега Босікевича, громада зацікавлена у налагодженні довгострокової співпраці з метою технічного переоснащення комплексів і релокації бізнесів з територій, постраждалих від бойових дій.

«Ми маємо інфраструктуру, кадровий потенціал, а також бажання працювати так, щоб стати частиною потужної європейської держави. На території нашої громади є умови для розвитку аграрного бізнесу. Ми відкриті до ділових пропозицій та готові співпрацювати»,

— наголосив він.

Робоча група спільно з менторами ГО «Клуб ділових людей» під час напрацювання інвестиці-йного паспорта визначили низку об’єктів, які можуть зацікавити представників бізнесу, та за-пропонували бізнес-ідеї, що найбільше відповідають стратегічним напрямкам розвитку громади.


 

 

— Війна і ті виклики, з якими зіштовхнулися сьогодні громади України, переконують у необхідності розвивати виробничу та переробну сфери, створювати сприятливі умови для малого і середнього бізнесу. Працюючи над презентацією нашої громади для інвесторів, ми виділили кілька ключових бізнес-задумів. Зокрема, пропонуємо створити агротехнопарк, на території якого організувати зберігання, переробку та оптовий продаж сільгосппродукції. Основна мета цієї ідеї — розбудова ланцюга доданої вартості з фокусом на глибшу переробку продукції для внутрішнього та закордонного ринків,

— розповіла Ірина Пукалова, депутатка Суворовської селищної ради.

Серед інших пропозицій для представників бізнесу — інвестування розвитку екологічного кластеру з виробництва біопалива «Агропелет».

— Стратегія громади передбачає перехід на альтернативне паливо в комунальних установах. На нашій території є велике хлібопекарське виробництво, яке використовує пелети. Великий попит на біопаливо і в населення. Останнім часом відбулися помітні зміни в енергетичній галузі України, зокрема у сфері відновлюваних джерел енергії, а також індивідуального та централізованого теплопостачання. Дедалі більшого значення набуває питання енергетичної безпеки країни. Тому вважаємо, що цей проєкт може бути успішним,

— зазначила Ірина Пукалова.

Пропонують також розвивати вирощування свиней. Оскільки в Суворовому та в сусідній громаді функціонують м’ясопереробні заводи, то йдеться про налагодження партнерської взаємовигідної співпраці.

Ще дві цікаві бізнес-ідеї від громади — створення підприємства «Золоте руно» та птахофабрики «Гусяча казка». Розвиток цих виробництв, сподіваються тут, збільшить експортний потенціал і перспективи його нарощування, а відтак і підвищення ефективності всього агропромислового комплексу України.

— Суворовська громада однією з перших на Одещині розробила інвестиційний паспорт і презентувала його. Сподіваюся, що вже набутий досвід, запропоновані ідеї та потенціал території, привернуть увагу представників бізнесу,

— зазначила Юлія Молодожен, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Одеській області. І додала, що наразі важливо не зупинятися, а доносити свої пропозиції для різних цільових груп.

За словами керівника ГО «Клуб ділових людей України» Миколи Савуляка, громадам дуже важливо заявляти про себе в інформаційному просторі.

«Громади, що розробляють інвестиційні паспорти, — це перші ластівки, які починають говорити з бізнесом мовою бізнесу».
Оксана СТЕЛЬМАХ

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.