АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Гарна репутація українського яблука


14-02-2023, 17:00 |

Українські садівники і трейдери змогли відновити експорт свіжих яблук до країн Південно-Східної Азії та Близького Сходу, попри заблоковані російськими окупантами наші морські порти, повідомляє https://agrarii-razom.com.ua.

 

— Країни Близького Сходу стали головним напрямком експорту свіжих яблук у сезоні 2022/23, після початку збирання осінніх сортів. Зокрема, Об’єднані Арабські Емірати за перші три місяці сезону закупили їх майже 3 тисячі тонн. Серед головних імпортерів — Саудівська Аравія, Катар, Ірак, Кувейт та Оман. Особливо показовим для мене є відновлення експорту до Малайзії, де українське яблуко здобуло гарну репутацію. Адже ця країна дуже далеко від України і логістика істотно подовжилася й подорожчала. Але українські садівники довели, що вони продовжують знаходити рішення навіть у таких складних умовах та зберігати присутність на стратегічно важливих ринках збуту,

— зазначив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

Упродовж кількох місяців з початку повномасштабного вторгнення російських окупа-ційних військ на територію України садівники та трейдери змогли знайти нові логістичні маршрути й відновити постачання до найвіддаленіших країн.

За даними EastFruit, за перший квартал сезону 2022/2023 (серпень-вересень) порівняно з тим же періодом попереднього сезону Україна наростила експорт яблук в ОАЕ на 2%, а в Катар — на 11%. Різко, більш ніж утричі, зріс обсяг експорту свіжих яблук до Узбекистану. А от експорт до країн Євросоюзу відчутно знизився.

Якщо ж оцінювати календарний рік, то за перші 10 місяців 2022-го Україна, попри розв’язану росією війну, експортувала у 2,4 раза яблук більше, ніж за той же період 2021 року.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.