АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Шахраї-вербувальники


1-04-2023, 11:00 |

Правоохоронці Одещини відправили на лаву підсудних злочинне угруповання, учасники якого шляхом обману вербували та переміщували людей до Франції з метою подальшої експлуатації.

Зловмисники підшукували людей з матеріальними проблемами, виманювали їх до чужої країни, де примушували незаконно отримувати статус біженців і грошові виплати, які потім у них відбирали. Загалом з однієї завербованої особи вони отримували близько тисячі євро чистого прибутку, а за кордон вивезли сотні громадян. За результатами спецоперації, проведеної правоохоронними органами України та Франції, було викрито 25 правопорушників.

Співробітники управління міграційної поліції Одещини вийшли на слід організованої злочинної групи ще у 2021 році. Спільно зі слідчими слідчого управління ГУ НП в Одеській області та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури розпочалося документування протиправної діяльності фігурантів.

Поліцейські встановили, що зловмисники за попередньою змовою між собою в період із січня 2019-го до квітня 2021-го в різних містах нашої області відшукували людей, які за збігом тяжких життєвих обставин не могли повною мірою усвідомлювати свої дії. Зловмисники пропонували їм отримати гроші за поїздку до Франції, не розкриваючи справжніх намірів такої поїздки і не за-значаючи, що саме доведеться їм робити за надані кошти. Надалі правопорушники, використовуючи підневільний стан потерпілих, які не могли самостійно виїхати із чужої країни, бо не володіли мовою і не мали коштів, доставляли їх до міста Мелен, де змушували під вигаданою легендою просити статус біженців та щомісячну грошову допомогу, яку відбирали.

Загалом з однієї завербованої людини підозрювані отримували близько тисячі євро чистого прибутку. А за півтора року протиправної діяльності вони вивезли з Одещини за кордон і провернули махінації із сотнями громадян.

 

Для затримання членів злочинного угруповання правоохоронні органи України та Французької Республіки провели спільну масштабну операцію. На теренах нашої країни були викриті 16 осіб. Їм на підставі зібраних доказів висунули звинувачення у вербуванні та переміщенні громадян з метою експлуатації до Франції, вчинених організованої групою (ч. 2 та ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України). Відповідно до українського законодавства, зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Ще дев’ятеро громадян України були затримані на території Франції. Тамтешні правоохоронні органи притягнули їх до кримінальної відповідальності за підозрою в організації шахрайської схеми отримання бюджетних коштів шляхом фіктивного оформлення статусу біженців.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.