АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Нині без УКА — ніяк


11-04-2023, 11:00 |

Служба кримінального аналізу в правоохоронних органах Одещини з’явилася порівняно недавно — у 2018 році, але без неї сьогодні вже не обходиться жоден слідчо-розшуковий захід.

 

«Наші співробітники мають можливість використовувати новітні технології, зокрема штучний інтелект, автоматизовані інформаційні та довідкові системи, реєстри і бази даних, а також аналізувати відео- та супутникові знімки в реальному часі. Проведення такої аналітично-розвідувальної та інформаційно-пошукової роботи сприяє розкриттю злочинів»,

— каже начальник управління кримінального аналізу ГУ НП в Одеській області полковник поліції Олексій Волошко.

До основних функцій управління кримінального аналізу (УКА) входить участь у розкритті злочинів «за гарячим слідом» та розшуку осіб, які переховуються від органів досудового розслідування, слідчого судді, суду або ухиляються від відбування кримінального покарання. Під час проведення органами і підрозділами поліції слідчих дій, оперативно-розшукових і пошукових заходів з метою розшуку, розпізнавання осіб, трупів працівники УКА надають інформацію оперативно-розшукового характеру, яка формується в процесі розшукової роботи. Також працівники УКА проводять аналіз оперативної обстановки, пов’язаної з розшуковою роботою на території обслуговування, здійснюють вивчення чинників, які впливають на її стан, а також вивчають ефективність ужитих заходів з метою прийняття управлінських рішень, раціональної розстановки сил і засобів, їх використання в розшуковій роботі.

Окремо слід зазначити, що особовий склад УКА постійно залучається до участі в розкритті та розслідуванні найрезонансніших, тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень. Вони забезпечують аналітичний супровід кримінальних проваджень та оперативно-розшукових справ, які мають суспільний резонанс, забезпечують проведення оперативних, тактичних та стратегічних кримінальних аналізів для визначення тенденцій і закономірностей розвитку злочинності та підвищення ефективності протидії їй.

Новітні підходи в організації протидії злочинності та розкритті правопорушень, які використовують представники підрозділу, дозволяють працювати на випередження і спрямовувати ресурси туди, де вони найнеобхідніші, повідомляє od.npu.gov.ua.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.