АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Очистьмо планету від зайвих гігабайтів!


26-04-2023, 19:00 |

З нагоди Дня Землі із 18 березня по 22 квітня триває міжнародна акція цифрового прибирання «Digital Cleanup».

 

Приєднуйтеся до відповідального життя разом з найбільшим екорухом країни Let’s do it Ukraine. Це сучасний і безпечний онлайн формат прибирання, до якого може долучитися кожен. Як і матеріальні забруднювачі, цифрові програми та файли також створюють відходи, а саме невикористані, застарілі й непотрібні програми, файли і навіть веб-сторінки.

Видаляйте маловідомі програми, непотрібні електронні листи, дублікати фотографій, беззмістовні відео, хмарні сховища з невикористовуваними файлами та зменшуйте кількість викидів CO2 в атмосферу. Заодно таке онлайн-прибирання продовжить життя вашим гаджетам і вбереже гаманець від численних витрат на ремонт чи придбання нових телефонів, комп’ютерів, ноутбуків.

«Екологічно правильно та економічно вигідно! Робіть щоденні цифрові прибирання, очищуйте свої гаджети від зайвої інформації та рятуйте навколишнє середовище від надмірної кількості викидів вуглекислого газу в атмосферу. Це стане чудовою еко-звичкою, яка заощадить використання електроенергії та пришвидшить роботу ваших гаджетів», — підкреслюють у молодіжному русі Lets do it Ukraine.

Користуйтеся підказками, в нагоді стане спеціальний чек-лист із цифрового прибирання. Зберігайте інструкцію та ставте біля виконаних пунктів «v». Робіть скріншоти до та після очищення, діліться своїми успі-хами з друзями у соціальних мережах, ставте відповідні хештеги та позначайте організаторів. Реєструйте свій результат на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.

Чому ваша участь важлива?

* Кожен спам-лист викидає в атмосферу приблизно 0,3 грама CO2. Під час відправлення мільярда спам-листів виділяється стільки ж парникових газів, як від роботи 3 мільйонів автомобілів.

* Рекомендується мати принаймні 1 Гб вільного простору, щоб забезпечити належне функціонування вашої системи. Крім того, на ваших гаджетах неможливо уникнути користування такими програмами, як Messenger чи Telegram. Але варто пам’ятати, що вони не лише займають місце, а й зберігають усю історію розмов, спам, рекламу тощо, а все це також створює відходи.

* Google щодня використовує 15616 МВт/год. енергії — це більше, ніж виробляє дамба Гувера, яка може забезпечити живлення мільйона споживачів на день. А за рахунок енергії, яку використовуєте для потокового відео (у середньому 2 години на день), ви можете проїхати за допомогою електричного скутера до 3000 км на рік.

* За деякими підрахунками, на використання Інтернету припадає 3,7% глобальних викидів, що еквівалентне всьому світовому повітряному транспорту. Й очікується, що до 2025 року ця цифра подвоїться.

Довідково. У 2022-у під час Всесвітнього дня прибирання 53338 учасників цифрового прибирання разом очистили свої гаджети від 1507164 гігабайтів цифрових відходів. Завдяки цьому вдалося вберегти довкілля від 376,791 тонни викидів в атмосферу CO2 та використання 753582 кВт/год. енергії на рік.

Детальніше про проєкт: lets-doitukraine.org.

Анастасія КОШУБА

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.