АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Толока біля криниці


5-06-2023, 19:00 |

Українці дивують світ не тільки стійкістю у боротьбі з ворогом на фронті, а й своїм життєлюбством, своєю жагою до мирної праці у тилу. Хоч у країні війна, а через неї — купа похідних проблем (від бензинової до соляної), люди не замикаються у собі, не сидять, склавши руки, і не чекають манни небесної, а повсякчас намагаються робити корисні справи.

 

Так, у рамках двомісячника з благоустрою території громади жителі мікрорайону №19, що по вулиці Петра Сагайдачного у Балті, нещодавно почистили й оновили криницю та впорядкували місцину довкола неї.

Ця криниця має славну історію. За спогадами старожилів, викопали її наприкінці ХVІІ століття на клопотання родини Мушинських на їхньому городі. За показниками, вода у ній (а дістають її із 30-метрової глибини) надзвичайно смачна, цілюща.

Особливу цінність питної води балтяни відчули, коли почалися перебої з централізованим водопостачанням. Війна і тут внесла свої корективи. Ось гуртом і вирішили провести санітарне очищення старої криниці. Найняли майстрів, які добре впоралися із цим завданням, і тепер водичка стала, здається, ще смачнішою.

Для облаштування ж її організували толоку. Хтось демонтував старе цямриння, хтось робив нове. Замінили відро, полагодили ланцюг. Випололи рештки бур’яну, розчистили молоді берізки та калину, побілили бордюри й пофарбували огорожу. Ну і, звісно, без дітей — наших постійних помічників — не обійшлося! Отак дружно і навели порядок.

І настала відповідальна мить. Найстарші мешканці мікрорайону — родина Віктора та Наталії Гавриленків, які того дня відзначали 55-річчя подружнього життя, гідно оцінили працю сусідів та друзів. А їх навзаєм щиро вітали і бажали доброго здоров’я та многая літа.

Жителі вулиці Петра Сагайдачного щиро дякують за надану допомогу міській раді на чолі з головою Сергієм Мазуром, його заступникові Федору Молодцю, директору КП «Балта-благоустрій» Олександрові Зільберману і всім-всім, хто долучився до доброї справи задля збереження та розвитку рідного краю.

Ольга ЧЕРНЕНКО,
голова мікрорайону №19.

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.