АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Одвічний танок Життя і Смерті


18-09-2023, 15:00 |

У вівторок, 19 вересня, о 19.00 на сцені Єврейського культурного центру Beit Grand відбудеться кінопоказ та обговорення вистав сучасного танцю від проєкту «Говори тілом/Let The Body Speak».

 

 

Сьогодні, коли загроза існуванню України знову перестала бути фактом минулого, хореографи і танці-вники осмислюють виклики, з якими стикається кожен українець. Мовою тіла й танцю вони говорять про найскладніше, про те, для чого бракує слів.

Глядачі побачать кінопоказ відеоверсій двох вистав: «Danse macabre. Безсмертний танок» та «Сліди». Після перегляду глядачі зможуть долучитися до обговорення, поставити питання й поділитися своїми враженнями з командою проєкту.

Перша вистава — «Danse macabre. Безсмертний танок» — це мініатюрна постановка на перетині танцю, фізичного театру й музики. Режисер і художник Богдан Поліщук разом з командою працював у Києві під звуки сирен та під час блекаутів. Він підкреслює, що створити виставу, не відкладаючи, попри перешкоди, зробити найкраще, на що здатен кожен, було надзвичайно важливим. Дві перформерки — хореографка Леся Кекуатова і музикантка Варвара Турта — крізь живе звучання колісної ліри та сучасний танець втілюють взаємозалежність Життя і Смерті й місце людини в цій одвічній круговерті.

Друга — «Сліди». Хореографка Тетяна Знамеровська створює танцювальну візуалізацію закутків психологічних травм, зумовлених історичними трагедіями. Разом з перформеркою Катериною Погорєловою вони досліджують, як наша культура, наші стосунки з людьми й наша доля можуть бути визначені минулим. «Варто пам’ятати, що ці відбитки також можуть стати ключем до того, як змінити сценарій нашого майбутнього», — зазначає авторка. Працюючи над виставою, мисткині спиралися на ідеї К.Г. Юнга про колективне несвідоме.

Роботи були створені за підтримки центру розвитку танцю The Place (Велика Британія).

Кінопоказ та обговорення організовані «Платформою сучасного танцю» (Україна) у рамках проєкту «Говори тілом/Let the body speak», що втілюється за підтримки Українського культурного фонду, Trust for Mutual Understanding (США) та Movement Research (США).

Президент всеукраїнської асоціації «Платформа сучасного танцю» Антон Овчінніков, зазначає: «Із травня 2022 року у проєкті взяли участь понад 500 українських хореографів та танці-вників. «Платформа сучасного танцю» продовжує робити те, що розпочала ще у 2015-у: підтримувати та розвивати професійну танцювальну спільноту в Україні».

Вхід на перегляди безплатний за попередньої реєстрації: https://forms.gle/7ETGB9QRvC5hEM7n9.

Вікторія ХОРОШИЛОВА,
менеджерка з комунікацій проєкту Говори тілом/Let The Body Speak».

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.