АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Філігранні офорти Геннадія Гармидера


14-04-2024, 13:00 |

В Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М.С. Грушевського відкрилася виставка пам’яті Геннадія Гармидера — відомого українського художника, графіка, живописця, ілюстратора.

 «Узвіз до моря». 1989. Офорт, акватинта

Основна тема творчості митця — Одеса у різні періоди її існування (від початку ХІХ століття і до сьогодення). Він оспівував архітектуру нашого міста на живописних полотнах і графічних аркушах. Але найбільше вражають його офорти, на яких з філігранною витонченістю передано атмосферу «перлини біля моря».

16 березня 2023-го Геннадій Гармидер пішов із життя на 78-у році.

«Це, — зазначають організатори виставки, — непоправна втрата для української культури. Творчість майстра цінують як знавці, так і звичайні шанувальники мистецтва. Його роботи зберігаються у 26 музеях України та 12 музеях за кордоном, а також у багатьох престижних приватних зібраннях по всьому світі».

Виставка «Геннадій Гармидер: шлях майстра» знайомить глядача з графічними творами у техніці офорту, які прославили художника. Тут можна побачити деякі аркуші із серії «Одеса першої половини ХІХ століття», «Одеса і французи», «Побут Одеси кінця ХІХ — початку ХХ століть», «Одеса сьогодні», «Міста світу», «Седнів» тощо. Представлені роботи — це лише невелика частка багатогранного творчого доробку майстра, який ще чекає своїх дослідників.

До 16 квітня оглянути експозицію може кожен небайдужий до мистецтва, зайшовши до Музею української книги Одеської ОУНБ ім. М.С.Грушевського (вул. Троїцька 49/51) з понеділка по суботу із 10.00 до 17.00. Вхід вільний.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.