АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Фінансисти регіональної філії «Одеська залізниця» удосконалюють свою роботу за Міжнародними стандартами


3-07-2019, 12:00 |

26-27 червня 2019 року у регіональній філії «Одеська залізниця» відбувся масштабний захід для головних бухгалтерів структурних та виробничих підрозділів. Економічна конференція допомогла відповідним працівникам удосконалити знання щодо бухгалтерського та податкового обліку відповідно до вимог Міжнародних стандартів фінансової звітності та податкового кодексу України. До заходу також долучилися представники служби енергоменеджменту та служби з управління майновими і земельними ресурсами магістралі.

За словами заступника директора регіональної філії «Одеська залізниця» з фінансово-економічних питань Олега Підлубного актуальність даного заходу зумовлена недавнім введенням змін у законодавчій базі та в обліковій політиці, тому бухгалтерам потрібно працювати відповідно до  міжнародних стандартів, а всі окреслені на конференції питання потрібні для оновлення та узагальнення знань.

У перший день конференції провідний консультант Академії бізнесу EY Наталя Соколова провела тренінг, метою якого було допомогти бухгалтерам засвоїти принципи МСФО та їх практичного використання. Багато уваги було приділено фундаментальним принципам Міжнародних стандартів фінансової звітності: стандартам (IAS та IFRS), інтерпретаціям та концептуальним основам, адже фінансова звітність необхідна для існуючих інвесторів та для залучення потенційних. За словами Наталі Соколової фінансова інформація та звітність повинні базуватися на характеристиках доцільності, матеріальності, достовірності, повноти, нейтральності та не містити помилки. Важливо щоб фінансова звітність була своєчасною та зрозумілою із можливістю  порівняння та перевірки.  Крім того, учасникам конференції під час тренінгу детально роз’яснили Міжнародні стандарти фінансової звітності щодо оцінки та розрахунку собівартості запасів, особливості короткострокої та довгострокової винагороди працівникам, визнання і оцінки резервів, умовних зобов’язань та умовних активів, а також фінансових інструментів.

На другий день експерт з податкового законодавства Вікторія Велічко роз’яснила присутнім особливості організації податкового обліку під час проведення централізації бухгалтерського та податкового обліку, а також зміни у податковому законодавстві щодо сплати податків

  • на прибуток,
  • на додану вартість,
  • на майно,
  • податків та зборів по заробітній платі,
  • рентних платежів.

Надзвичайно важливим для бухгалтерів наразі є питання ліцензування оптової та роздрібної торгівлі пальним та його зберігання, адже з 1 липня почнуть діяти нові правила адміністрування акцизного податку та палива із використанням акцизних складів, які, в свою чергу, повинні бути зареєстровані у системі електронного адміністрування реалізації палива.

Активна участь делегатів у обговоренні разом з запрошеними експертами актуальних питань, які виникають в ході ведення господарської діяльності регіональної філії, свідчить про те, що економічна конференція дала змогу фінансовим працівникам залізниці підвищити свій професійний рівень, забезпечила розширення знань щодо міжнародних стандартів фінансової звітності та податкового законодавства, їх інтерпретації та застосування.


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.