АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Одесі на Алеї Зірок з’явилося 4 нових імені: як місто відзначило свій день народження


3-09-2024, 11:00 |

2 вересня в Одесі офіційно відзначають день міста. У зв’язку з військовим становищем святкування у 2024 році відбулося скромно. Але кілька заходів все ж таки відбулося. Яких і як вони пройшли – читайте у матеріалі “Одеського Життя”.

 

Нові зірки на алеї та концерт

Дата 2 вересня як день народження Одеси зараз викликає багато суперечок. Історики довели, що взята вона, по-суті, зі стелі. Але поки що День міста відзначають цього дня. І хоча під час триваючого російського вторгнення одеситам не до святкувань, кілька заходів у місті все ж відбулося.

Мабуть, найгучнішою подією стало відкриття чотирьох нових імен людей, які прославили Одесу на місцевій Алеї зірок. Цього року до низки знаменитостей додалися імена:

Віталія Алікберова, заслуженого художника України (саме сьогодні, у День міста, художнику виповнилося б 80 років);

 

Михайла Комарова, відомого українського бібліографа, фольклориста, етнографа, перекладача;


Шолом-Алейхема, єврейського письменника, драматурга, просвітителя, одного із засновників літератури мовою ідиш. З Одесою письменника пов’язують два роки життя і безмежна любов одеситів;


Олександра Розенбойма, краєзнавця, журналіста, письменника, колекціонера, бібліофіла, члена Національної спілки журналістів України. Широкому колу читачів Олександр Розенбойм більше відомий як Ростислав Александров.

 


Довідка ОЖ

Алея зірок в Одесі – це символічне місце, що відображає культурне багатство та історію міста. Заснована 2014 року, вона розташована на вулиці Ланжеронівській.

На Алеї вшановують видатних одеситів – артистів, музикантів, акторів та інших діячів, які зробили значний внесок у культурне життя міста. Через 10 років на Алеї відкрито вже 48 зірок.

Частина формальна: гімн, прапор і промови керівників

Ранок розпочався з хвилини мовчання за загиблими українцями, які стали жертвами російських агресорів на Думській площі перед будівлею мерії.

 З формальними промовами виступили міський голова Одеси Геннадій Труханов і голова Одеської військової адміністрації Олег Кіпер.

 


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.