АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 З серпня в Одесі подорожчало паркування


4-08-2022, 11:00 |

Вартість паркування в Одесі з 1 серпня стала вищою. Тепер у місті діє єдина ціна – 20 грн за годину.

 

Рішення про це ухвалив 28 липня виконавчий комітет Одеської міськради.

В Одесі плата за паркування зросла до 20 гривень за годину, також запровадили місячний та річний абонементи. Місяць користування коштуватиме дві тисячі гривень, а рік – 22 тисячі гривень. Фізособи зможуть придбати обидва варіанти абонементів, а юридичні особи лише річні.

Станом на 2 серпня тарифи вже діють, повідомили у прес-службі мерії.

Раніше ми повідомляли, що нові тарифи на паркування затвердили депутати Одеської міськради своєї сесії 29 червня.

До цього рішення міська влада здавала в оренду операторам тверді покриття за тарифом 5 грн/год. При цьому тарифи операторів часом перевищували міський у 8 разів і сягали 40 грн/год.

Міська влада планує зростання надходження до міського бюджету від паркування у кілька разів.

Наскільки законними є «службові» паркування у центрі Одеси

 

Часто в Одесі можна бачити паркування біля офісів та магазинів з позначками, що вони призначені лише для транспорту клієнтів та співробітників цієї фірми. Що це: самозахоплення міської землі чи все за законом?

Відповідь на це актуальне питання дав депутат Одеської міської ради та голова транспортної комісії одеської міської ради Петро Обухов. Виявляється, справді такі «захоплення» можуть мати під собою законні підстави, якщо фірма уклала договір на «службове паркування» і сплачує паркувальний збір до міського бюджету.

Мене часто запитують про заблоковані паркомісця біля магазинів, ресторанів, офісів. Чи це законно? Зараз у багатьох закладів із мерією укладено договори на так зване «службове паркування», за яке платять паркувальний збір. Але це виглядає м’яко скажемо, не дуже.

– написав у себе в Facebook депутат.

Окремо Петро Обухов згадав строкатість пристроїв, що обмежують в’їзд на такі паркування і псують цим візуальне міське середовище.

А поки що у нас ось такі конструкції – від конусів та металевих бар’єрів до ланцюгів із замками та ящиків з-під пляшок. Цивілізація!

– іронізує депутат.

 

І зазначає, що в одеському департаменті транспорту вже півтора року розробляють нові правила паркування, але ніяк не можуть закінчити.

Хоча можна було б просто їх запозичити в інших містах. Наприклад, у столиці.

Так, у Києві місто розробило однотипні таблички та запропонувало бізнесу прозорий договір про бронювання машиномісць. Коштує така послуга по 8599 грн/міс за паркомісце. Можна забронювати 40% паркмайданчика, а решта 60% повинні бути загальнодоступними.

Петро Обухов вважає, що і в Одесі також потрібно зробити прозорі та цивілізовані правила паркування для бізнесу, як це зробили у столиці. Тобто щоб укладалися договори, а на табличках були QR-коди, за якими можна перевірити всі дані про те, хто орендував машиномісце, на який період і скільки грошей надходить до бюджету.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.