АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Світла в Одесі не буде 2-3 місяці і треба евакуюватися? – роз’яснення ОВА


11-12-2022, 11:00 |

На те, щоб повернути світло до будинків усіх одеситів, знадобиться кілька днів. В евакуації міста немає потреби. А 2-3 місяці – це термін відновлення обладнання.

 

Через неправильне трактування повідомлення Одеської військової обласної адміністрації багато хто подумав, що обласний центр буде без світла кілька місяців і тому треба евакуюватися.

Але в опублікованому роз’ясненні влада розтлумачила двозначні фрази свого ж повідомлення.

Спочатку Департамент систем життєзабезпечення та енергоефективність Одеської ОВА опублікував у facebook повідомлення, що на відновлення пошкоджень піде 2-3 місяці, у зв’язку з чим закликав мешканців області залишити регіон.

 В ОВА стверджують, що не писали нічого про евакуацію. У ситуації розбирається СБУ.

Це викликало у деяких мешканців міста паніку. Незабаром у компанії ДПЕК «Одеські електромережі» пояснили, що термін 2-3 місяці їм потрібен, щоб відновити пошкоджене обладнання та лінії електропередач. Але населенню світло подадуть найближчими днями за рахунок перепідключень із альтернативних джерел.

Потім і сама влада опублікувала роз’яснення. У ньому сказано, що профільний департамент ОВА не робив жодних закликів до евакуації, а під “2-3 місяцями” йшлося про повне відновлення пошкоджених об’єктів.

 

При цьому речник ОВА Сергій Братчук заявив, що повідомлення із закликом евакуюватися могло бути справою рук російських спецслужб, і зараз інцидент перевіряє СБУ.

Зазначимо, що зараз сторінка Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА у Facebook недоступна.

Підбиваючи підсумки: світло Одеситам та мешканцям області обіцяють повернути протягом кількох днів. Евакуюватися не потрібно. А термін 2-3 місяці потрібний енергетикам, щоб відновити пошкоджене обладнання та лінії електропередач.

Нагадаємо, що раннім ранком 10 грудня ворог атакував нашу. область дронами-камікадзе. Внаслідок удару практично у всіх районах та громадах Одеської області, включаючи Одесу, зникло світло.

При цьому влада відзначала, що для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури може знадобитися більше часу, ніж зазвичай.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.