АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Пам’ятник Катерині ІІ поки що залишиться на місці


22-12-2022, 15:00 |

Перенесення пам’ятника засновникам Одеси (Катерині II) поки що відкладається через бюрократичні процедури. Необхідно вирішити питання культурної та історичної цінності чотирьох фігур “батьків-засновників”, що знаходяться на підставі пам’ятника.

 

Про це стало відомо на засіданні історико-топонімічної комісії Одеської міськради.

Під час обговорення питання було заявлено, що сама фігура імператриці Катерини II не має культурно-історичної цінності, оскільки була виготовлена в 2007 році. Проте “засновники” – постаті Йосипа де Рібаса, Франца де Волана, Григорія Потьомкіна та Платона Зубова є частиною музейного фонду України.

До встановлення пам’ятника на Катерининській площі в 2007 році, фігури зберігалися в Одеському історико-краєзнавчому музеї. Коли монумент встановили, їх передали на баланс Музею приватних колекцій ім. Блещунова.

 

Тепер же, перш ніж почати перенесення пам’ятника, потрібно вирішити питання культурної цінності фігур засновників. Вирішенням цього питання займатиметься музей ім. Блещунова, оскільки вони знаходять його на обліку.

Скільки часу буде потрібно для завершення всіх бюрократичних процедур, члени історико-топонімічної комісії не повідомили.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.